У ЗУІ відбувся Форум Закарпатської наукової студентської конференції

36-та Національна наукова студентська конференція (НСК) відбулася з 3 по 27 квітня 2023 року в кількох локаціях Угорщини.

НСК – це унікальна подія, яка покликана об’єднати усіх студентів, що захоплюються наукою, і надати їм можливість відрекомендувати себе та представити свої здобутки у галузі науки.

На НСК ЗУІ ім Ф. Ракоці ІІ представлений у 8 з 16 секцій. Закарпатські студенти право на участь у 36-ій НСК виборювали останні два роки, беручи участь та показуючи високі результати на Закарпатській науковій студентській конференції (ЗНСК), яка відбулася за ініціативи Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ та Благодійного фонду «ГЕНІУС» у рамках реалізації програми «Без кордонів» Національної студентської ради (КНСР). Відтак, взявши участь на НСК, учасники вирішиили обговорити свої результати та поділитися досвідом. З цією метою 11 травня ЗНСК організувала Форум, місцем проведення якого став ЗУІ.

Присутніх привітала організаторка заходу, доцент ЗУІ, директора благодійного фонду “Геніус” Наталія Вароді.

«Надзвичайно відрадно, що студенти нашого інституту взяли участь у Національній конференції студентів-науковців європейського рівня як спостерігачі або як учасники. Це досвід, який залишається в пам’яті на все життя»,

– наголосила президент ЗУІ Ільдіко Орос.

Голова Національної наукової студентської ради (НСР) Тамаш Вейсбург після своєї вітальної промови підбив підсумки 36-ї НСК та поділився досвідом роботи з українськими студентами. Крім того, учасники форуму дізналися загальну кількість учасників НСК за останні 10 років, а саме: скільки студентів взяли участь у конференції, скільки робіт було представлено, а скільки з них приїхали з-за кордону. Наприкінці своєї доповіді Тамаш Вейсбург не оминув увагою й майбутні організаційні заходи, реалізалізація яких здійснюватиметься спільно з організаторами Закарпатської наукової студентської конференції.

Опісля цього, директорка Фонду «Sapientia Hungariae» Імола Ковач висловила подяку всім доповідачам, членам журі, викладачам-спостерігачам чи студентам-спостерігачам за участь у 36-й Національній науковій студентській конференції.

У другій частні  заходу учасники НСК поділилися отриманим досвідом та своїми враженнями.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English