У ЗУІ засідала Вчена рада

21 червня відбулося чергове засідання Вченої ради Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ.

Засідання відкрив Степан Черничко, який звернувся до присутніх з вітальним словом, а потім представив пункти порядку денного.

Спершу Рада заслухала звіт секретаря Вченої ради Олександра Бергхауера Про виконання рішень Вченої ради та наказів ректора і президента ЗУІ. Потім з доповіддю про запуск мережі закладів та процедуру вступу до них виступила директорка Закарпатського угорського ліцею Дора Коврей.

Далі проректор з наукової роботи та питань якості освіти ЗУІ Дюла Фодор висунув кандидатури на присвоєння вчених звань. Присутні проголосували за присвоєння звання доцента викладачці Українського відділення кафедри філології Андреї Певсе.

Після цього, слово взяла директорка Фахового коледжу ЗУІ Катерина Шовш, яка поінформувала про хід підготовки до акредитації освітніх програм Фахового коледжу ЗУІ, а також внесла пропозиції щодо оновлення положень про Фаховий коледж Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ.

Наступним питанням порядку денного стало підготовка до 2023/2024 навчального року та його структура, яку представив Олександр Бергхауер.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Потім Рада, на чолі з головним бухгалтером Отілією Фізеші, затвердила перелік платних послуг, що надаються вищим навчальним закладом.

Після цього Олександр Бергхауер виступив з доповіддю про планування річних звітів структурних підрозділів ЗУІ.

Наступним пунктом порядку денного було обговорення питання про встановлення еквівалентності документів про освіту, що видані за кордоном деяких працівників ЗУІ, під керівництвом Дюли Фодора.

Наостанок Дюла Фодор поінформував присутніх про затвердження кредитів за результатами професійного розвитку та проходження курсів підвищення кваліфікації співробітників ЗУІ. За його словами, 39 колег з 6 кафедр взяли участь на курсах підвищення кваліфікації та у програмах мобільності. Зрештою, Рада затвердила науково-методичні видання на основі подань кафедр та НДЦ.

Аніта Курмай

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar