У ЗУІ засідала Вчена рада

27 вересня відбулося чергове засідання Вченої ради Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ.

Засідання відкрив ректор Степан Черничко, який спершу привітав учасників зібрання, а потім ознайомив їх з порядком денним.

Спершу секретар Вченої ради Олександр Бергхауер прозвітував про виконання рішень Вченої ради та наказів ректора і президента ЗУІ. У своїй доповіді окрему увагу приділив важливості виконання поточних завдань та дотримання термінів їх реалізації.

Потім слова взяла завідувачка відділу контингенту студентів ЗУІ Жужанна Фізеші, яка доповіла про хід екзаменаційної сесії у 2 семестрі 2022-2023 навчального року. А секретар Приймальної комісії проаналізував результати вступної кампанії у 2023 році.

В рамках розгляду наступного питання порядку денного учасники обговорили організаційні моменти підготовки до акредитації освітніх програм, а після під головуванням проректор з навчально-методичної роботи ЗУІ Адальберта Рац Вчена Рада внесла зміни у структурі навчального року.

Наступним обговорили питання про результати перевірки Територіального центру комплектування та питання ведення військового обліку в ЗУІ, яке висвітлив відповідальний з охорони праці та військово обліку Василь Масляник. Також під його головування рада погодила внесення змін до Положення про відділ охорони праці і техніки безпеки ЗУІ.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Потім за участі завідувача кафедри обліку і аудиту ЗУІ Роберт Бачо затвердили Положення про студентський науковий гурток здобувачів другого (магістерського) рівня освітньої програми «Міжнародний облік та оподаткування».

З наступним пунктом порядку денного присутніх ознайомив проректор з наукової роботи та питань якості освіти Дюла Фодор, який доповів про внесення змін і доповнень до організаційної структури ЗУІ.

В рамках розгляду наступного порядку денного учасники засідання заслухали звіти про результати діяльності структурних підрозділів ЗУІ за 2022/2023 навчальний рік, а саме: Відділу сприяння та моніторингу працевлаштування, студентів і випускників, Туристично-інформаційного центру «Ракоці-тур», Бібліотечно-інформаційного центру ім. Я. Опацоі-Чере, спортивно-оздоровчого центру та Навчально-консультаційного центру.

Потім проректор з навчально-методичної роботи ЗУІ Адальберта Рац та адміністратор системи UNICHECK Адам Даровці доповіли про забезпечення академічної доброчесності та результати перевірки UNICHECK за 2022/2023 навчальний рік.

Останнім розглянули питання науково-методичних видань на основі подань кафедр та НДЦ, яке висвітлив проректор Дюла Фодор. За його словами, свою кваліфікацію підтвердили 40 викладачів 6 кафедр та взяли участь у програмах мобільності. В рамках розгляду пункту порядку денного Вчена рада проголосувала за  затвердження кредитів за результатами професійного розвитку та проходження курсів підвищення кваліфікації співробітників ЗУІ.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Аніта Курмай

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar