В Центрі професійної підготовки ім. Еде Егана стартував навчальний рік

8 вересня відбулася урочисте відкриття навчального року в Центрі професійної підготовки ім. Еде Егана Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ. На заході викладачі та студенти з Берегівської, Великодобронської та Пийтерфолвівсьої філій навчального центру зібралися разом в реформатській церкві с. Пийтерфолва, аби відсвяткувати початок нового навчального року.

Цьогоріч у центрі професійної підготовки навчання розпочалося для 148 першокурсників.

Директор центру Золтан Чірпак радіє великій кількості поданих заяв на перший курс, не оминаючи увагою той факт, що навчальний рік на другому курсі рознеться для 152 студентів. За його словами, найбільш популярною спеціальністю серед абітурієнтів є технік з автомобільної мехатроніки (автомеханік), також користуються попитом перукарська справа та кулінарія. Зауважив, що попит на професію електрика з кожним роком зростає, адже в регіоні відчувається значний дефіцит кваліфікованих кадрів у цій галузі.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Вперше центр професійної підготовки відкрив свої двері у Великій Доброні перед 110 студентами.

Основною метою діяльності мережі закладів є надати можливість представникам угорської меншини Закарпаття оволодіти затребуваними на ринку праці професіями. Наразі професійно-технічну освіту за дуальною формою навчання здобувають майже 300 учнів у трьох населених пунктах області.

Завдяки дуальній системі освіти свої теоретичні та практичні навички студенти почергово вдосконалюють в центрі професійної підготовки Закарпаття та у партнерських закладах в Угорщині: Центрі професійної підготовки м. Матейсалка та Північному сільськогосподарському центрі професійної підготовки.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English