В Закарпатському угорському інституті імені Ференца Ракоці ІІ відзначали День угорської народної казки

Людина, яка вірить в казку, одного разу в неї потрапляє… В Закарпатському угорському інституті імені Ференца Ракоці ІІ відзначали День угорської народної казки

30 вересня, у день народження Елека Бенедека, відзначається День угорської народної казки. Вшанування пам’яті великого казкаря стало традицією кафедри педагогіки та психології Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ, таким чином кафедра з року в рік організовує свято казки, запрошуючи учнів початкових класів до участі в заході. Метою даного заходу стало привернення уваги бібліотекарів, вихователів, педагогів та всіх зацікавлених світом казок дорослих і дітей, до вшанування казок як угорських, так і інших народів світу.

На початку програми, від імені організаторів, гостей привітала викладачка кафедри педагогіки та психології Єва Габода.

З вітальним словом від імені керівництва інституту звернулася Катерина Шовш, яка у своєму виступі привернула увагу присутніх на важливість любові до казки.

Згодом студентки спеціальності «Дошкільна освіта» кафедри педагогіки та психології під керівництвом викладачів дитячої школи мистецтв та творчості «Туліпан Танода» Ержебет Кокаш та Крістіни Ботош виступили з віночком народних дитячих ігор та пісень.

Цього дня казкарство розпочала Флора Рейплік, учениця Великобарезького ЗЗСО імені Добраі Петера, яка своєю казкою заклала основу для гарного настрою на цілий день. Згодом гості мали змогу послухати закарпатську народну казку про чарівні черевички-мореходи у виконанні казкарки та письменниці Сільвії Курмоі-Раті. Майже сотня місцевих учнів початкових шкіл поринули у чарівний світ берегівської казкарки. Захід продовжився програмами в малих групах. Діти мали змогу грати у рухливі народні ігри, співати народних пісень, спробувати себе в якості помічника казкаря, створити казку-імпровізацію за участі студентів кафедри педагогіки та психології Абігель Мечирі та Отілії Надь. В інших групах на заняттях з рукоділля, учні створювали власні закладки для книг казок.

Діти отримали масу позитивних емоцій та незабутні враження від організованого заходу.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar