Викладачі кафедри біології та хімії на VI. конференції університету Партіум

Християнський університет Партіум, Інститут територіальних досліджень Партіум, Асоціація музеїв Трансільванії, Академічний комітет Угорської наукової вквдемії Клуж-Напока та Фонд “Sapientia Varadiensis” у співпраці зі своїми професійними партнерами організували День угорської науки Партіум та VI. конференцію університету Партіум 10 листопада 2023 року.

Цього року конференція зосереджена на демографічну та історичну географію, але свої дослідження також представили доповідачі з історії та національних досліджень, мови та літератури, регіонознавства, природничих наук, соціальних наук, педагогіки, економіки, охорони здоров’я, права та технологій.

Співробітники нашої кафедри взяли участь у двох сесіях. Д-р Іштван Гаднадь: Минуле, теперішнє та можливе майбутнє вітроенергетичної галузі України – у розділі «Економічна та регіональна наука, геополітика», тоді як Єва Казмер та д-р Ержебет Когут: Оцінка стану популяції Білоцвіту весняного у Великоберезькому лісі (Берегівський район), д-р Іштван Коложварі: Результати одонтологічного дослідження середовища існування, проведеного у водно-болотних угіддях Закарпатської низовини, Ласло Шірокай-Кудрон, д-р Іштван Коложварі: Фауністичні дослідження орнітофауни озер, що оточують Берегове, Крістіна Молнар. , Габріелла Токач, д-р Ержебет Когут: Оцінка статусу болотних виноградників Великодобронського заказника із дослідженнями, результати їх досліджень були представлені в розділі «Науки про навколишнє середовище та здоров’я», розділ «Біологія».

Дякуємо організаторам за можливість взяти участь.

Крістіна Молнар

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar