Викладачка ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Одел Гал здобула звання доктора наук

14 грудня викладачка кафедри філології Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ, координаторка сільського будинку-музею с. Великі Береги Одел Гал захистила докторську дисертацію з відзнакою під час публічних дебатів в рамках Докторської програми з історії та етнографії Дебреценського університету.

Тема дисертації: «Поховальні голосіння і звичаї на основі рукописних матеріалів реформатських громад історичного комітату Угоча». Науковий керівник дисертації – професор Елек Барта, опоненти – доцент кафедри філології Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ Маргарита Кейс та вчителька музичного мистецтва Початкової школи та Базової школи мистецтв імені Шандора Карачоня у с. Фелдеш Сільвія Шапі.

У 2010 році Одел Гал закінчила Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ та здобула кваліфікацію «вчитель угорської та англійської мов і літератури». Після закінчення інституту вона два роки працювала вчителем угорської мови та літератури в Шаланківській ЗОШ імені Мікеша Келемена, а потім вступила до Докторської школи історії та етнографії Дебреценського університету. З 2011 року є співробітницею громадської організації «Про Культура Субкарпатіка» та новинного порталу «Kárpátalja.ma», а з 2013 року виконує обов’язки координаторки Будинку-музею у с. Великі Береги. До кола її наукових зацікавлень входять етнографія, фольклористика та музейна педагогіка. Одел є авторкою кількох етнографічних статей, які побачили світ на сторінках угорськких та українських наукових часописів.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar