Викладачка ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Рейка Матей здобула ступінь доктора наук

11 грудня викладачка кафедри філології, дослідниця Науково-дослідного центру імені Антала Годинки Рейка Матей захистила дисертацію під час публічних дебатів онлайн у Докторській школі мультилінгвізму, що функціонує при гуманітарному факультеті Паннонського університету.

Тема дисертації – «Individual varieties of language main tenance: the example of Transcarpathian Hungarians» [Індивідуальні кроки для збереження мови на прикладі закарпатських угорців], науковий керівник – професор Ульріке Джесснер-Шмід..

Доктор Рейка Матей здобула вищу освіту в Закарпатському угорському інституті імені Ференца Ракоці ІІ за спеціальністю «Англійська мова та література». У 2015 році вступила до магістратури за спеціальністю «Угорська мова та література». У 2021 році закінчила Докторську школу мультилінгвізму Паннонського університету. З 2016 року працює дослідницею Науково-дослідного центру імені Антала Годинки та обіймає посаду викладачки кафедри філології ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ. Дослідниця займається вивченням соціолінгвістики та антропологічної лінгвістики, мультилінгвізму та досліджує питання збереження мови. Є авторкою та співавторкою кількох статей, опублікованих у національних та міжнародних журналах, а також працювала над написанням чотирьох монографій.

Щиро вітаємо викладачку з досягненням і бажаємо подальших успіхів та плідної роботи!

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar