Викладачка ЗУІ висвітлила основні віхи угорської революції 1956 року на міжнародній конференції

Європейська конференція із соціальної історії (ESSHC) – академічний форум для істориків та соціологів, який проводиться кожні два роки, починаючи з 1996 року. Організаторами конференції є Міжнародний інститут соціальної історії (IISH) та інститут Королівської академії мистецтв і наук Нідерландів.

Цьогоріч міжнародний захід відбувся 12-15 квітня 2023 р. у співпраці з Гетеборзьким університетом (Швеція), де майже тисяча науковців-доповідачів висвітлили свої погляди та оприлюднили свої результати досліджень у 27 основних темах та низці підтем, таких як «Політика, релігія та репродуктивні права», «Право, трудова діяльність та виробництво: чи дискутують європейські периферії одна з одною», «Історична спадщина Cash Crop Boom»; «Спірні питання: як змінювалися трудові відносини в країнах Європи часів доіндустріальної епохи»; «Інтерсекційність»; «Соціальні підходи до вивчення історії культури; Культурна та освітня політика Радянського Союзу» та ін.

ESSHC має на меті об’єднати науковців, які використовують методи соціальних наук для аналізу тих чи інших історичних явищ, подій та процесів.

Особливість конференції полягає у її форматі проведення: замість формальних пленарних засідань проходять жваві дискусії в малих групах.

На 14-й міжнародній конференції Закарпатський угорський інститут ім. Ференца Ракоці ІІ представила викладачка кафедри історії та суспільних наук Наталія Вароді, яка виступила з доповіддю про вплив революції 1956 року на історичні процеси в Закарпатті.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar