Викладацький склад ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ поповнився ще одним професором

20 грудня 2023 року Атестаційна комісія Міністерства освіти і науки України затвердила рішення про присвоєння вчених звань і наукових ступенів. Рішенням МОН вчене звання професора присвоєно доценту кафедри педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладом освіти Закарпатського угорського інститу імені Ференца Ракоці ІІ Івану Силадію.

Для отримання звання професора в Україні необхідно вести викладацьку діяльність у вищому закладі, мати науковий ступінь доцента, регулярно брати участь у національних та міжнародних курсах підвищення загальної та професійної кваліфікації, міжнародних програмах мобільності викладачів. Крім того, кандидату необхідно мати  щонайменше п’ять років досвіду роботи у закладах вищої освіти. Ще однією умовою здобуття наукого ступеня є наявність сертифікату, який підтверджує рівень володіння іноземною мовою не нижче середнього (В2) або десять власних наукові дослідження, результати яких опубліковані в журналах, що індексуються в наукометричних базах даних Scopus або Web of Science (WoS). Свою професійну компетентність кандидат повинен підтвердити щонайменше двома власними статтями, опублікованими в журналах, що входять до наукометричних баз Scopus або Web of Science.

Науковий ступінь кандидата наук Іван Силадій здобув у Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова у 2012 році, а ступінь доктора педагогічних наук отримав у 2021 році. У квітні 2022 року отримав вчене звання доцента. До сфери його наукових зацікавлень належить питання реформування системи освіти в Україні, зокрема реформування системи управління закладами освіти, формування компетентностей та впровадження Нової української школи. Іван Силадій обіймає посаду викладача Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ, є гарантом освітньої програми «Управління закладами освіти» та завідувачем відділу із забезпечення якості вищої освіти.

Вітаємо з професійними досягненнями та бажаємо подальших успіхів!

Каталін Поллоі

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar