Всесвітній день екскурсоводів в Закарпатському угорському інститутi iм. Ференца Ракоці ІІ

З 1990 року Всесвітній день екскурсоводів відзначається 21 лютого. Захід також відзначила кафедра географії та туризму Закарпатського угорського інститут iм. Ференца Ракоці ІІ.
Учасників привітала доцент кафедри географії та туризму ЗУI iм. Ференца Ракоці ІІ, Еники Шаш. Як вона пояснила, у всьому світі організовуються все більше програм у зв’язку з днем екскурсоводів, будь то безкоштовні екскурсії, демонстрацiя професії або пiдвищення кваліфікації.

Вже вп’яте був вiдзначенний всесвітній день екскурсоводів у ЗУІ iм. Ференца Ракоці ІІ.

На заході виступив доцент, віце-президент Закарпатської угорської туристичної ради, доктор філософії з галузі науки про землю Йосип Торпоi з темами «Закарпатський туризм угорськими очима» та «Розвиток туризму в останні роки».

У його виступi присутнi могли послухати iсторiю створення туристичної ради, початкові труднощі, діяльність ради, розвиток подій минулих рокiв.

Йосип Торпоi зазначив, що на Закарпатті є багато можливостей, які ще не використовувалися, тому туристична рада має ще багато планів на майбутнє для розвитку туризму в регіонi.
Він поділився своїм досвідом і власними, цікавами, так і корисними думками зі студентами.

Після виступу був показанний фільм Ріти та Сабольча Бунда «Невідоме Закарпаття II». Сабольч Бунда розповiв, що в нашій областi є багато красивих краєвидiв, цікавинок та природних скарбів, які недостатньо відомі. Так Рита Бунда придумала зняти документальний фільм, який представляє цей регіон більш детально. Друга частина серії була показана студентам сьогоднi. Перша частина була екранізована в 2020 році.

Наприкінці заходу Еники Шаш звернулася до студентів. Вона звернула їхню увагу на те, що в майбутньому, будучи студентами спецiалiзацiї туризму, вони повинні поважати Всесвітній день екскурсоводів або власною програмою, або безкоштовною екскурсією.