Закінчилися інституційні бібліотечні інформаційні дні

Бібліотека ЗУІ ім. Ференца Ракоці II провела інформаційні дні для студентів Фахового коледжу ЗУІ з 20 вересня по 12 жовтня 2023 року.

Під час інформаційної сесії до нашої бібліотеки з Фахового коледжу завітали 191 студентів 2–3–4 курсів разом зі своїми кураторами. Присутні мали змогу ознайомитися з відділами обслуговування бібліотеки, паперовими та цифровими фондами, основними техніками пошуку інформації, практикою електронного бібліографічного пошуку та практичним використанням всього цього на ПК та власному мобільному пристрої.

Перший день студентів вітала директорша Бібліотеки «Опацої Чере Яноша», Ібоя Самборовскі-Нодь, та звернула увагу учнів на те, що:

«Суть нашого інформаційного дня полягає в тому, щоб пробуваємо повернути наших студентів до бібліотеки – яка тепер може бути не лише паперовою, але й цифровою та онлайн –, тому що як навчальний заклад важливо, щоб наші студенти знали про можливості, з яких вони можуть отримати достовірну наукову інформацію».

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Керівниця Центрального читального залу – Еріка Шошш – представила фондів Бібліотеки «Опацої Чере Яноша», фонди центрального читального залу, а також використання онлайн-каталогу бібліотеки та цільовий пошук у ньому.

Лідія Товт – адміністратор цифрових баз даних – виступила з презентацією про типи цифрових баз даних, які є в установі, їх використання та можливості пошуку. Також було представлено інститутська Репозитарія, яка може надати суттєву фахову та бібліографічну допомогу для написання семінарських, самостійних, курсових та дипломних робіт. Окрім цього, учасники отримали інформацію про повнотекстові бази даних, у яких можна знайти книги та публікації для скачування, а також про ті, документами яких можна користуватися лише онлайн.

У продовження інформаційного дня Еніке Іллеш – завідувачка відділу наукової та навчальної літератури – розповіла про процес запису та виписки, також про хід видачи книг на відділі абонента бібліотеці.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Після цього Ілона Уста – завідуюча відділом художньої літератури – провела студентів з оглядом відділу, який включає українську, угорську та світову літературу, а також літературу, пов’язану з літературою критикою, де – крім видань, що використовуються в навчанні – звернула увагу на літературу розважального характеру.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar