Студенти спеціальності “Облік і оподаткування” успішно завершили базовий курс “Електронний підпис” на платформі “Дія. Цифрова освіта”

В рамках дисципліни “Інформаційні системи і технології в обліку і аудиті” здобувачі вищої освіти спеціальності “Облік і оподаткування” успішно пройшли базовий курс “Електронний підпис” на платформі “Дія. Цифрова освіта”.

Під час проходження курсу студенти познайомились із поняттям електронний підпис, електронна ідентифікація, характеристики кваліфікованого електронного підпису, інформацією про кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг, можливостями отримати статус фізичної особи підприємця онлайн за допомогою електронного підпису,  можливостями оформлення та нарахування пенсій онлайн.

Важливим етапом роботи з електронним підписом є безпека. Надійність електронних довірчих послуг залежить не лише від технологічних гарантій, але і від обачності користувачів. Студенти дізнались як встановити безпечний пароль, як зберігати особистий ключ, що робити у випадку компрометації особистого ключа.

Студенти здійснили основні кроки, необхідні для отримання електронного підпису за допомогою сервісу “Приватбанк” та отримали практичні навички щодо використання електронного підпису для підписання документів, перевірки підпису на документі, проходження електронної ідентифікації та організації електронного документообігу.

Вітаємо наших студентів!

Кафедра обліку і аудиту

 

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar