ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ взяв участь у зустрічі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з керівниками закладів вищої освіти

2 квітня в Україні відбулася зустріч керівників закладів вищої освіти з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини в гібридному (очному та онлайн) форматі. Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ на заході представляв проректор з наукової роботи та питань якості освіти Дюло Фодор.

З вітальним словом до присутніх звернувся Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. У зустрічі взяли участь 180 керівників закладів вищої освіти, а також міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, т.в.о. міністра культури та інформації України Ростислав Карандєєв та перший заступник міністра охорони здоров’я України Сергій Дубров.

На зустрічі учасники обговорили низку важливих питань, а саме:

  • освіта дітей-переселенців із тимчасово окупованих територій;
  • відновлення зруйнованих унаслідок воєнних дій навчальних закладів;
  • облаштування бомбосховищ на території навчальних закладів;
  • міграційні процеси та проблеми кадрового забезпечення й еміграції;
  • доступ вищих навчальних закладів до інформації, що становить суспільний інтерес.

На думку присутніх, система освіти останнім часом стала однією з найбільш вразливих галузей, на яку негативно вплинула російсько-українська війна, тож керівникам закладів вищої освіти необхідно оперативно вживати всіх необхідних заходів для гарантування безпеки учасників освітнього процесу та створення сприятливих умов для здобуття якісної освіти.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar