Завідувач кафедри обліку та аудиту провів фінансовий тренінг щодо системи державних грантів на розвиток підприємництва в Україні

На запрошення організацій Доркас Україна та Pro Agricultura Carpatika д.е.н., проф., завідувач кафедри обліку та аудиту Бачо Роберт Йосипович продовжив попередньо розпочатий цикл фінансового тренінгу з темою «Особливості системи державної фінансової підтримки (грантів) у аграрній сфері України», що проводився у смт. Велика Добронь та селі Чорний Потік.

Мета тренінгу прояснити закарпатським сільськогосподарським товаровиробникам та підприємцям діючу в Україні систему державної фінансової підтримки (грантів). Під час тренінгу було презентовано державні грантові програми «Грант на власний бізнес», «Грант на сад» та «Грант на теплицю». Всі гранти подаються тільки через державний портал «Дія». Розмір грантових фінансових ресурсів доволі варіюються: якщо максимальний розмір гранту за «Грантом на власний бізнес» становить 250 тис. грн., то верхня межа фінансування зі іншими двома грантами сягає 7 млн. грн. Основна мета кожного гранту є створення підприємцями-бенефіціарами нових робочих місць через відшкодування державі отриманої суми сплаченими податками та зборами.

Під час та після тренінгу учасники мали можливість обмінятися ідеями та роз’яснити питання, пов’язані з грантовою системою підтримки.

Кафедра обліку і аудиту

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar