6-й Березький спортивний табір завершився врученням грамот та нагород

Благодійний фонд «ГЕНІУС» цьогоріч уже вшосте організував спортивний табір для учнів закарпатських шкіл. Заявки на участь у таборі приймалися від школярів віком від 10 до 16 років у період з 7 червня по 5 липня в електронній формі. За вказаний період реєстрацію пройшли 72 учні (29 дівчат та 43 хлопці) з 26 навчальних закладів 22 населених пунктів Закарпаття, 50 юних любителів спорту (20 дівчат та 30 хлопців) зголосилися відвідувати спортивні заходи, які проводили 5 кваліфікованих викладачів, 8 студентів-практикантів та 1 медична сестра.

Безперебійну роботу табору забезпечували викладач фізичного виховання та тренер Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ, координатор програми Арпад Візавер, а також інструктори табору: викладачка фізичного виховання Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ Аніко Чегіль, викладач фізичного виховання Берегівського ліцею ім. Лайоша Кошута Даніель Чуга, викладачі фізичного виховання Фахового коледжу Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ Максим Медве та Ірина Орбан та чемпіонка Європи серед молоді з кіокушин карате, срібна призерка Чемпіонату Світу Валерія Моца.

Заняття відбувалися у 3 групах, під час яких діти мали змогу вдосконалити свої навички у кількох видах спорту (настільний теніс, легка атлетика, футбол, карате, баскетбол, гандбол, волейбол, бадмінтон, бадмінтон, настільний футбол, дартс, шахи, шашки та ін.), як в індивідуальному, так і в командному заліку. Крім того, учасники табору скористались послугами тренажерного залу Спортивно-оздоровчого центру Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ, де кожен міг позайматися фізичними вправами під керівництвом тренера Максима Медве.

Окрім групових занять, студенти мали змогу взяти участь у низці цікавих заходів: у вечорі знайомвст, вечори караоке, де проводилися командні, рухливі та народні ігри (ігри на швидкість, біг, спритність), танцювальних вечірках, перегляді фільмів, захопливій вікторині між викладачами та студентами, екскурсії до Хреста, встановленого на горі Керек у Берегові.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

В останній день табору відбулися спортивні змагання під кураторством керівників груп. Змагання проводилися у 3 групах за наступною активністю:

  • Група 1 (керівник: Аніко Чегіль)
    Конкурсні завдання: штрафні кидки з баскетболу, штрафні удари (пенальті) у футболі, водіння м’яча (футбол/баскетбол), забіг 4х9 м.
  • Група 2 (керівники: Даніель Чуга, Арпад Візавер)
    Конкурсні завдання: штрафні кидки з баскетболу, ведення м’яча, ігри на подолання перешкод
  • Група 3 (керівники: Максим Медве, Ірина Орбан)
    Конкурсні завдання: штрафні кидки з баскетболу, стрибки зі скакалкою за 30 секунд, ведення м’яча, ігри на влучання

Окрім внутрішньо групових змагань, відбулися естафетні змагання, де всі три команди мали змогу поборотися за першість.

Наприкінці змагань відбулася урочиста церемонія вручення грамот та медалей.

Благодійний фонд «ГЕНІУС» вітає учасників зі спортивними досягненнями.

6-й Березький спортивний табір відбувся за підтримки угорського уряду, Офісу прем’єр-міністра Угорщини, Державного секретаріату з питань національної політики та Фонду ім. Габора Бетлена.

Місце проведення табору забезпечили Закарпатський угорський інститут ім. Ференца Ракоці ІІ та його структурний підрозділ – Фаховий коледж.

Наталія Вароді, організатор програми
БФ «ГЕНІУС»

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar