Викладачі кафедри географії та туризму на професійному заході проекту “ViaTisa”

26 серпня 2023 року відбувся транскордонний спільний туристичний проект «ViaTisa» (HUSKROUA/1901/3.1/0028), який реалізують Асоціація сільських багатоцільових малих територій Верхньої Тиси та Закарпатська угорська туристична рада (KMTT).

Проект під назвою «ViaTisa» — це співпраця, створена в рамках програми транскордонного співробітництва ENI Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020, основною метою якої є створення транскордонної туристичної дестинації з метою збереження місцевої культури та історичної спадщини. Основними пріоритетами проекту є сприяння розвитку базових навичок професіоналів у сфері туризму та створення онлайн-платформ для посилення регіональної та міжнародної присутності.

Захід був проведений на базі меморіального парку «Завоювання» с. Чома. Захід відкрив президент Закарпатської угорської туристичної ради Андрій Мештер, а потім Олександра Чижмадія, зовнішньоекономічний аташе Генерального консульства Угорщини в Ужгороді, та доктор Ільдіко Орос, президент Закарпатського угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ привітали всіх присутніх. Співробітники кафедри географії та туризму, ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ також взяли участь у заході та поділилися своїми професійними знаннями з аудиторією у формі доповіді. Так, у рамках проекту «ViaTisa» Атілла Товт представив доповідь на тему «Тематичні маршрути Закарпаттям». Після нього др. Еніке Шаш розповіла про «Cитуацію гостинності в закарпатських селах». Нарешті др. Олександр Бергхауер завершив день своєю доповіддю про «Туристичні пам’ятки Закарпаття».

Учасники заходу мали насичений професійний день, під час якого вони, серед іншого, познайомилися з різноманітними особливостями та можливостями Закарпаття.

Бажаємо успіхів у реалізації проекту!

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar