Адвент-концерт з нагоди Міжнародного дня волонтера

Посольство Угорщини в Києві разом із Закарпатським угорським інститутом ім. Ференца Ракоці ІІ та громадською організацією Pro Cultura Subcarpathica провели адвент-концерт. Захід відбувся в інституті ім. Ференца Ракоці ІІ  5 грудня, у Міжнародний день волонтера.

Волонтерство та допомога дуже важливі фактори сьогодні, під час російсько-української війни. У наші дні особливо велика потреба в безкорисливих працівниках, які полегшують повсякденне життя хворих і нужденних гуманітарними пожертвами. В Україні є багато волонтерських служб, і через них можуть отримати допомогу ті, хто дійсно цього потребує.

Учасників концерту привітала Ільдіко Орос, президент інституту та громадської огранізації Pro Cultura Subcarpathica.

«Організація циклу адвент-концертів стала традицією в нашому закладі. Завдяки співпраці з Посольством Угорщини в Києві, ми можемо продовжити цю традицію. І я бажаю, щоб під час концерту всі забули труднощі буднів і відчули атмосферу свята»

– наголосила вона.

Іштван Дєбнар, тимчасово повірений у справах консульства Угорщини в Берегові, говорив про трансцендентність музики між націями.

Після привітань на сцену вийшли тубіст Ласло Золан Ковач і піаніст Віталій Дворовий. У їхньому виконанні прозвучали більш відомі твори Паганіні, Ференца Ліста, Бетховена, Миколи Лисенка, Лео Вайнера, а Ласло Залан Ковач грав на австралійському духовому інструменті – діджеріду.

На завершення вечора присутні разом заспівали пісню «Тиха ніч» у супроводі Ласло Золана Ковача на тубі та Віталія Дворового на фортепіано.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Метою концерту було привернути увагу до нужденних, до сфери культури, яка бореться з багатьма проблемами, до важливості підтримки цієї сфери. Захід є частиною традиційного християнського святкового циклу, періоду Адвенту, який несе в собі надію на прекрасніше та краще майбутнє. Учасники також взяли участь у святкуванні Всесвітнього дня волонтера. Після концерту можна було пожертвувати на благодійність у скриньку для пожертв. Зібрані таким чином кошти будуть спрямовані на допомогу біженцям України, які проживають у гуртожитках інституту.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar