Краплина кохання – VII Адвентський благодійний день ремесла

Захід відбувся 7 грудня до благодійного свята Адвенту в актовій залі філологічного кампусу інституту Ракоці.

Присутніх привітала Маргіт Кейс, викладачка кафедри філології, відділення угорської філології. Вона зазначила, що цьогорічний захід незвичайний, а в тіні російсько-української війни кожен заслуговує на увагу, тому всі виготовлені за день предмети буде подаровано кафедрам нашого закладу, таким чином ми привітаємо їх з прийдешніми сваятами.

«Добре не лише отримувати, а й віддавати. І ми можемо бути вдячні Богові, що ми можемо дарувати. І ми також вдячні за те, що ми змогли завершити семестр у формі очного навчання, ми змогли зустрітися та мали можливість відсвяткувати разом»

– сказала Ільдіко Орос, президент інституту.

Степан Черничко, ректор ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ висловив свою радість, у зв’язку з тим, що ми можемо брати участь у спільних заходах інституту, зміцнюючи один одного.

«Я вірю, що війна закінчиться якомога швидше, настане мир, і ми зможемо чекати Різдво з надією та любов’ю»

– додав він.

Завідуюча кафедрою філології Аніко Берегсасі від імені кафедри подякувала Маргіт Кейс за багаторічну організацію заходу та майстрині Єві Каланіч, яка своєю самовідданою працею сприяє успіху благодійному Адвентовому дню рукоділля.

Також стало відомо, що за традицією фінансове забезпечення матеріалу, а також забезпечення учасників гостинцями взяли на себе працівники кафедри.

Ідеями та корисними порадами у роботі студентів допомогла вчителька з с. Шаланки, колишня студентка відділення Єва Каланіч. Під її керівництвом студенти виготовили багато ялинкових прикрас.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar