Церемонія вручення дипломів у Фаховому коледжі Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ

3 березня студентам спеціальності «Туризм» Фахового коледжу Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ вручили дипломи. Урочиста церемонія відбулася у берегівському римсько-католицькому храмі.

Захід розпочався екуменічною молитвою. Студентів благословив Молнар Янош, єпископський вікарій Мукачівської дієцезії Римсько-католицької церкви, настоятель парафії у м. Берегове, Маргітич Янош, духовний пастор брегівської реформатської церкви, а також Мароші Іштван греко-католицький парох, духовний пастор інституту.

Після гімну присутніх привітав Черничко Степан, ректор Інституту Ракоці.

«В Україні війна. Під час війни мовчать не тільки музи, а й туризм. Але коли закінчиться війна, знову буде потреба у добре підготовлених спеціалістів з туризму»,

– наголосив ректор.

Після цього Шовш Катерина, директор Фахового коледжу підвела підсумки минулого навчального року. Виділила, що останні 3,5 років були нелегкими для студентів спеціальності «Туризм». Спочатку корона вірус та навчання онлайн, потім війна і відключення електроенергії завдало чимало проблем, але вони успішно впоралися.

«Якщо є галузь, основою якої є мир, шана, то це туризм. Для того, щоб ви могли працювати по спеціальності, потрібно, щоб наступив мир. Уряд Угорщини зацікавлений у тому, щоб був мир, а також у тому, щоб закордонні угорські спільноти жили в мирі та повазі з іншими національностями»,

– сказав у своєму привітанні Ковач Золтан, державний секретар, відповідальний за міжнародну комунікацію та міжнародні відносини в Угорщині.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Після промов до слова запросили студентів-випускників. Від їх імені виступила Гайду Вікторія Патріція та Рац Мілан. Після них Перчі Лайош прочитав вірш Тандарі Єви під назвою «Залишайся людиною, сину мій!»

Потім наступив важливий момент, коли випускники склали присягу і отримали заслужені дипломи від ректора Черничко Степана, президента Інституту Ракоці Орос Ільдіко, директора Шовш Катерини та державного секретаря Ковача Золтана.

Після цього студенти третього курсу спеціальності «Туризм» Фахового коледжу попрощалися з випускниками.

«Сьогодні ми прощаємося, але це не остаточне прощання, адже з вересня вас чекає в інституті спеціальність «Туризм»  , щоб збагатити вас ще більшим досвідом та знанням»,

– сказала президент Орос Ільдіко у заключній промові.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

В кінці заходу представники історичних церков просили Боже благословення  на життя і діяльність присутніх.

Курмай Аніта

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English