Церемонія вручення дипломів у Фаховому коледжі ЗУІ імені Ференца Ракоці ІІ

8 липня відбулося вручення дипломів учням Фахового коледжу ЗУІ імені Ференца Ракоці ІІ. Церемонія вручення дипломів відбулася у римо-католицький церкві у м. Берегово.

Захід розпочався екуменічним богослужінням, яке провели Янош Молнар, парох Берегівської римо-католицької єпархії, Олександр Зан Фабіан, єпископ Закарпатської реформатської церкви, та греко-католицький вікарій Степан Мароші, парох капеланства інституту.

Після національної молитви та виконання гімну інституту, Каталін Шовш, директорка Фахового коледжу ЗУІ імені Ференца Ракоці ІІ, розповіла про минулий навчальний рік.

За її словами,

«через коронавірус та війну нам довелося жити ізольовано та далеко від громади, звикаючи до притаманних особливостей дистанційного навчання. Ці роки були про боротьбу. Ми боролися за знання та один за одного».

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Незважаючи на труднощі, учні досягли відмінних результатів – підкреслила директорка. Десятьох студентів нагороджено дипломами з відзнакою. Протягом року багато студентів представляли заклад індивідуально чи в групі у багатьох конкурсах, де досягли визначних результатів. Окрім навчання та змагань, мали час і на волонтерство. Під час війни студенти робили все, щоб допомогти біженцям.

Після цього, промову розпочав заступник держсекретаря з питань національної політики, Петер Сіладі. За його словами

«Угорщина допомагає Україні в російсько-українській війні. Ми впевнені, що після закінчення війни спільними зусиллями ми зможемо організувати відновлення прав закарпатської угорської меншини».

Після виступу державного секретаря відбулося вручення нагороди «Студент року», яку цього року отримав студент Петер Сіладі. Випускники Домініка Русинко, Кристина Сабов, Евеліна Папп, Богларка Балог та Ноемі Бірта висловили подяку від імені студентів. Потім студенти спеціалізації дошкільного педагогіки виконали виступ 42 псалма.

Після урочистої присяги студентів, дипломи вручила Ільдіко Орос, президентка Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ та Каталін Шовш, директорка Фахового коледжу ЗУІ імені Ференца Ракоці ІІ.

Далі присутні могли почути вітальні слова президентки Ільдіко Орос. За її словами,

«сьогодні ми прощаємося, але це прощання не остаточне. Після виходу з парт коледжу на всіх учнів чекає вищий навчальний заклад, інститут, де їм дається можливість саморозвиватися. Але є й садочки, де потрібні кваліфіковані вихователі».

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Церемонія завершилася благословенням представників історичних церков.

 

 

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English