Цьогоріч студентська спільнота гуртожитку ім. Ф. Келчеї поповниться 34 новими учасниками

Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ (ЗУІ) оголосив конкурс на отримання права поселення у гуртожиток імені Ференца Келчеї (ГФК) на 2023-2024 навчальний рік.

ГФК – структурний підрозділ ЗУІ, основним завданням якої є вживати усі необхідні заходи для виявлення талановитих студентів Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ та сприяти розвитку їх науково-дослідної діяльності (в галузі природничих та гуманітарних наук), а також надати їм усі необхідні умови для розвитку, що у майбутньому забезпечить їм можливість досягти високих результатів у професійній сфері. Основною метою підрозділу є створення необхідних умов для проведення фахових воркшопів, враховуючи інтереси студентів та основні цілі, викладені у стратегічних планах ЗУІ, які сприятимуть професійному зростанню та розвитку навчально-дослідницької діяльності студентів.

Правом на проживання у гуртожиток можуть скористатися студенти ЗУІ 1-4 курсів бакалаврату та 1-2 курсів магістратури, які навчаються за денною формою навчання на одній із запропонованих спеціальностей ЗУІ.

Студенти, які поселяються у гуртожиток, зобов’язані бути учасниками профільних та факультативних воркшопів.

До обов’язкових воркшопів належать:

Дослідження питань, пов’язаних з національними меншинами.

Серед факультативних воркшопів можна обрати одну з наступних напрямків:

  • Педагогіка
  • Медіа- та мистецька освіта
  • Література та культурологія
  • Природничі науки
  • Регіональний розвиток
  • Комп’ютерні науки та аналіз даних
  • Політологія та соціальні науки

Відбіркова співбесіда охочих скористатися правом поселення до гуртожитку відбулася 7 вересня. До складу приймальної комісії увійшли президент ЗУІ Ільдіко Орос, ректор Степан Черничко, директорка Навчально-консультаційного центру Наталія Вароді, голова Асоціації студентів та молодих дослідників Вільмош Газдаг, директор гуртожитку Дейнеш Седлак, заступник завідувача кафедри історії та суспільних дисциплін, директор ГФК Ференц Молнар.

Присутніх привітала Наталя Вароді. За її словами, програма підготовки талантів студентської ЗУІ стала підґрунтям для створення ГФК, який має на меті займатися науково-дослідною діяльністю та проводити роботу з розбудови спільноти.

«Основним напрямком роботи гуртожитку – надати їм (студентам – ред.) можливість, окрім основної спеціальності, здобувати додаткові навички й в інших галузях, а також дати уявлення про розвиток подій навколо нацменшин у світі, адже кожен з нас є представником однієї з таких меншин»,

– зауважила Ільдіко Орос.

У своєму вітальному слові Степан Черничко наголосив на важливості діяльності гуртожитків, підкресливши, що, стаючи членами студентської спільноти гуртожитку, молоді здобувачі вищої освіти мають можливість розвивати додаткові навички та вміння, які стануть їм у нагоді для реалізації своїх амбіцій та цілей.

Після вітальних промов в центрі уваги опинилися студенти. Під час співбесіди кожен учасник відрекомендував себе та навів аргументи, що спонукало їх взяти участь у конкурсі на право поселення у ГФК.

Комісія схвалила всі 34 кандидатури та зарахувала їх до студентської спільноти ГФК.

Вітаємо!

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar