День кафедри біології та хімії

11 жовтня 2023 року кафедра біології та хімії Закарпатського угорського інстититу ім. Ференца Ракоці ІІ провела традиційне відкриття навчального року у Великоберезькому ботанічному саду ім. Йожефа Сікури. Подібно до попередніх років, організацією та реалізацією програми заходу займалися студенти четвертого курсу спеціальностей «Біологія» та «Хімія».

Першою учасників заходу привітала завідувачка кафедри Ержебет Когут, яка у своїй промові коротко представила історію створення ботанічного саду та його значення, а також ознайомила присутніх з основними напрямками його роботи. Крім того, присутні мали змогу оглянути територію саду, ознайомитися з різноманіттям флористичних колекцій, відвідати Будинок-музей та місцеву філію Дитячої школи мистецтв та творчості угорського народу «Туліпан Танода», яка є місцем реалізації цілої низки різноманітних культурних програм.

Захід став чудовою нагодою, аби студенти-першокурсники познайомилися один з одним, іншими студентами кафедри біології, хімії та природничих наук, а також з усіма викладачами кафедри та нашим зірковим гостем – собакою породи Мальтіпу, Ролексом.

З огляду на прохолодну погоду, після пізнавальної прогулянки учасників заходу пригощали свіжозавареним запашним трав’яним чаєм, безалкогольними напоями, тістечками домашнього приготування, свіжими фруктами, бутербродами та іншими смаколикамии.

Після короткої церемонії чаювання на студентів та викладачів чекала цікава гра, що складалася з 4 основних етапів, під час яких учасники мали змогу познайомитися один з одним, поспостерігати за хімічними експериментами та випробувати власні вміння у рамках поєдинків. Найкращі студенти отримали цінні призи, проте жодна команда не залишила захід з порожніми руками.

Після захопливої гри відбулася спільна вечеря, головною стравою якої був свіжоприготований лечо.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

За усталою традицією, студенти 4-го курсу посадили дерево, щоб збагатити рослинний світ ботанічного саду.

Кожен учасник отримав заряд позитивних емоцій, досвіду, знань та знайшов нових друзів.

Користуючись нагодою, висловлюємо подяку завідувачці кафедри біології та хімії Ержебет Когут, усім викладачам кафедри, куратору академічної групи студентів 4 курсу за спеціальністю «Біологія» Ірині Повлін, куратору академічної групи студентів 4 курсу за спеціальністю «Хімія» Золтану Чоми, директору Ботанічного саду ім. Йожефа Сікури Золтану Копору за надану допомогу в підготовці, проведенні та участь у заході.

Студенти четвертого курсу спеціальностей «Біологія» та «Хімія»

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar