День української писемності в Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці ІІ

9 листопада в Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці ІІ відзначали День української писемності та мови. Організатором святкового заходу стала кафедра філології.

День української писемності та мови відзначають з 1997 року. Крім того, за православним календарем, цього дня відзначається день преподобного Нестора-літописця

Уже традиційно в цей день викладачі і студенти Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ доєднуються до загальноукраїнської ініціативи національної єдності, у рамках якої лідери держави, військовослужбовці та здобувачі середньої та вищої освіти долучаються до Дня української писемності та мови.

Майже 150 студентів узяли участь у Радіодиктантi національної єдності, який проходить онлайн по всій Україні. Переможці будуть нагороджені книжковими подарунками.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Після написання диктанту студенти прослухали доповідь доцента кафедри філології Юдіти Павлович, яка поділилася зі слухачами цікавими фактами з історії української літератури та писемності. Наприкінці заходу студентка першого курсу спеціальності «українська мова та література» Євгенія Ткачук розповіла присутнім, у чому полягає оригінальність української мови.

А. К.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar