День відкритих дверей в Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці ІІ.

10-го березня в Закарпатському угорському інституті імені Ференца Ракоці ІІ було організовано День відкритих дверей. Мета заходу – надати можливість майбутнім абітурієнтам зазирнути в життя інституту та діяльність підрозділів закладу.

Присутніх привітав Фодор Дюло, проректор закладу, який розповів про історію закладу, обставини створення, а також звернув увагу на сучасну інфраструктуру закладу.

Шовш Катерина, директор Фахового коледжу ЗУІ імені Ференца Ракоці ІІ розповіла про структурний підрозділ  інституту – Фаховий коледж.  Додатково розповіла про навчальні заклади, які засновані інститутом: Гімназію П. Каталін Франгепан та приватний заклад позашкільної освіти «Дитяча школа мистецтв та творчості угорського народу «Туліпан Танода».

Товт Атілла, відповідальний секретар приймальної комісії, повідомив інформацію про можливий перебіг вступного процесу, оскільки, Умови прийому до навчального закладу ще не затверджені Міністерством освіти та науки України. Відповідальним секретарем було представлено керівників кафедр, а також ознайомлено з навчальними планами спеціальностей, на які майбутні вступники матимуть змогу вступати.

Пізніше, гості заходу  мали змогу оглянути інфраструктуру інституту, зокрема, кафедри та аудиторії, які до них відносяться, а також гуртожиток, спорткомплекс, навчальні лабораторії кафедр тощо. Про умови та можливості навчання у закладі розповіли викладачі та завідуючі кафедр.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English