Дослідження флори водоростей міста Берегове

З 28 по 30 травня 2023 р. Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ відвідала науковий співробітник Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України, канд. біол. наук Ольга Бурова.

За час експедиційного виїзду київська дослідниця здійснила обстеження стану водойм міста Берегово та його околиць (річка Верке та штучні водойми), вивчала флору водоростей міста, зібрала альгопроби різних таксономічних груп для подальшого камерального опрацювання. Попередні спостереження свідчать про значну представленість у місті видів з груп ціанопрокаріт, евгленових й діатомових водоростей. Також були виявлені нові для регіону види. Отримані результати доповнять дослідження різноманіття водоростей міста, розпочаті у 2016–2017 рр. професором Петром Царенком. Вони складатимуть окремий розділ по даній групі рослин до планованого науково-методичного  видання «Фіторізноманіття міста Берегово».

Дослідниця висловлює щиру подяку адміністрації вищу та завідувачу кафедри географії та туризму ЗУІ, канд. геогр. наук, доценту Южефу Молнару за надану допомогу під час досліджень.

Мирослав Шевера

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar