Ільдіко Ороc, президент ЗУІ, отримала нагороду «Духовний захисник Вітчизни»

Міністр закордонних справ і торгівлі Петер Сіярто, Ільдіко Ороc, президент Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ, мл. Золтан Ломнічі, речник “CÖF–CÖKA”, та Фонд ім. Регоці отримали нагороду «Духовний захисник Вітчизни” Форуму громадянської солідарності Громадського фонду громадської солідарності (CÖF–CÖKA) у четвер у Будапешті.

Щороку фонд нагороджує визнанням осіб та організації, які виконують видатну роботу в інтересах захисту та дотримання національних інтересів Угорщини.

У своїй промові, д-р Петер Сіладі, заступник державного секретаря Угорщини, відповідальний за національну політику, сказав:

Завдяки невтомній праці д-р Ільдіко Орос десятки тисяч угорських студентів Закарпаття можуть бути вдячними за те, що мали можливість отримати якісну освіту рідною мовою. Плодом її безкомпромісної праці є молода інтелігенція, яка є запорукою виживання угорської частини закарпатського народу. Професійна, людська та громадська роль Ільдіко Орос і її вірна позиція є взірцевими для сьогоднішнього та для прийдешніх поколінь».

Фото: Аттіла Ковач/MTI

Він додав:

«Вона є лідером закарпатських угорців, який у цей важкий час залишився фізично і духовно поруч зі своїм народом, знає його особисто і вболіває за нього. З іменем Ільдіко Орос на Закарпатті щільно повʼязується якість, боротьба, планування і реалізація».

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Фото: Аттіла Ковач/MTI

Facebook / A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar