Історикиня ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ на 6-му заході міжнародної церковно-історичної конференції HIT2023

Verbi Divini Ministri, тобто Слуги Божого Слова – такий підзаголовок цьогорічного 6-го заходу циклу конференцій «Традиція – ідентичність – історія» (HIT), що відбулося 25–26 жовтня 2023 року на Факультеті релігієзнавства Реформатського університету імені Гашпара Каролі в Будапешті в будинку Радоі (Ráday Ház, 1092 Будапешт, вул. Радоі, 28.). Наш заклад цього року знову представляла історикиня Ібоя Самборовскі-Нодь, директорша бібліотеки ЗУІ та доцентка Кафедри історії та суспільних наук.

На дводенній міжнародній конференції – працюючи у чотирьох секціях – сорок один лектор представив результати своїх досліджень, спільним знаменником яких були слуги Божого слова серед угорських реформатів: євангельські та місіонерські пастори, теологи, пастори-викладачі, диякони та миряни-помічники. Пані Ібоя Самборовскі-Нодь, доцентка нашого закладу, прочитала лекцію про діяльність священика села Великі Береги та колишнього декана Берегівської єпархії Дюли Барі в період радянізації.

Незважаючи на майже півтисячолітню історію, професійний форум дав можливість дослідникам (із п’яти країн) не лише представити свої наукові результати, але й познайомитися з точками зору інших та обмінятися ідеями.

Про програму конференції можна прочитати тут, a про концепцію конференції тут.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar