IV Інтелектуальна гра «Економічний брейн-ринг» у рамках Global Money Week-2023

22 березня 2023 року відбулася інтелектуальна гра «Економічний брейн-ринг» між здобувачами освіти спеціальностей «Облік і оподаткування» та «Фінанси, банківська справа та страхування» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 1-2 курсів Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ  та 2-3 курсів Фахового коледжу Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ. Цей захід вже вчетверте спільно організовується кафедрою обліку і аудиту ЗУІ й цикловою комісією «Облік і оподаткування» Фахового коледжу.

Цьогорічне дійство відбулося в рамках святкування в Україні Всесвітнього тижня грошей (Global Money Week) – щорічної міжнародної освітньої кампанії, метою якої є розвиток фінансової свідомості дітей та молоді. Тема просвітницького заходу “Плануйте свої гроші, плекайте своє майбутнє” наглядно звертає увагу учасників на необхідність бути далекоглядними, дбати про оточуюче середовище та суспільство,  ухвалюючи виважені фінансові рішення.

З вітальним словом звернувся до всіх присутніх ректор ЗУІ д.філ.н., проф. Черничко С. С., який наголосив, що важливою складовою у процесі навчання та становлення особистості є саме фінансова грамотність, зокрема побажав успіху та наснаги командам.

Директорка Фахового коледжу к.п.н., доц.  Шовш К. С. звернула увагу на те, що  такі інноваційні заходи допомагають здобувачам освіти розвиватися, проявляти креативність, логічне мислення, кмітливість, комунікабельність, вміння працювати в команді, тобто все те, що важливе на шляху до успішної кар’єри в будь-якій сфері.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Загалом брейн-ринг, де приймали участь дві команди з сімома гравцями в кожній, складався з чотирьох раундів:

  1. Візитка команд – Продай себе!
  2. Економічний квіз-батл (за допомогою інтерактивної програми Кahoot)
  3. Ярмарка товарів – Продай власну ідею!
  4. Дебати «Провінція VS City» (фінансово-економічна гра)

Економічний бренг-ринг приніс масу задоволення не тільки учасникам, але й глядачам-уболівальникам. Здобувачі освіти проявили  неабиякі ораторські уміння, високі інтелектуальні знання, рівень ерудиції  та навички аргументованого висловлювання, особливо   у відстоюванні своєї позиції і власної думки під час дебатів.

Серед членів журі був присутній і представник стейкхолдерів у особі Бірто З. Ш., редактора радіостанції «Пульс», який відзначив якісну підготовку здобувачів освіти і побажав творчих злетів та інноваційних підходів до життя й майбутньої професійної діяльності.

Загалом, за результатами оцінювання, першість дістала команда Фахового коледжу.

Бачо Р. Й., д.е.н., проф., завідувач кафедри обліку і аудиту ЗУІ, наголосив, що участь у таких заходах підтримує дружні відносини між здобувачами освіти, закріплює конкурентний дух, активізує пізнавальну діяльність. Подібні ініціативи для студентів є однією з кращих форм інвестицій у своє майбутнє, адже головна мета брейн-рингу – формування економічного мислення та фінансової культури загалом, прищеплення поваги до обраної спеціальності зокрема.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Всі учасники гри отримали призи, дипломи переможців та учасників. Після заходу обидві команди спільно поласували смачною піцою за підтримки спонсора –  Піцерії «Zugló».

Дякуємо командам, організаторам, журі та вболівальникам!

Кафедра обліку і аудиту

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar