Як волейболісти 4-й «Кубок Ракоці» завойовували

26 березня 2023 року в Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці ІІ стартував щорічний тижневий цикл заходів «Дні Ракоці», присвячений до дня народження та вшанування пам’яті видатного угорського князя Ференца Ракоці ІІ.

Першою подією «Днів Ракоці» став турнір з волейболу «Кубок Ракоці», який цьогоріч відбувся вже вчетверте. У спортивному змаганні взяли участь п’ять аматорських команд: збірна викладачів та студентів Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ, а також по одній команді з Берегівської, Батьовської, Ужгородської та Чопської ОТГ, які, доводячи свою спортивну майстерність, виборювали почесний кубок переможця – кубок Ракоці.

Захід відкрив ректор інституту Іштван Черничко, а з вітальним словом до учасників звернулися консул Угорщини в Берегові Сільвія Молнар-Фрідріх та керівник Центру здоров’я та спорту інституту Арпад Візавер.

Під час протистояння панувала дружня атмосфера, команди продемонстрували високий професіоналізм, а спортивний дух не покидав жодного гравця протягом усього матчу. Завдяки професійній грі команд під час гри присутні стали свідками неочікуваних індивідуальних рішень, застосувалися блискавичні методи передачі м’яча, технічні паси та точні удари, які викликали шквал емоцій і захоплення як у глядачів, так і у вболівальників.

Порядок визначення зайнятих місць відбувався за коловою системою. У запеклому спортивному протистоянні команда інституту з рахунком 2:0 перемогла свого суперника з смт. Батьово. Після першого сету двоє гравців інститутської команди отримали травми, що вплинули на подальший хід гри. Незважаючи на це, команди, які – за попередніми прогнозами – мали великі шанси на перемогу й надалі демонстрували високий рівень майстерності. За перші призові місця запекла боротьба точилася між командами з міста Чопа та обласного центру, зрештою перемогу виборили останні.

Резутати турніру з волейболу:

  1. м. Ужгород («Минай»),
  2. м. Чоп («Бочка»),
  3. м. Берегове,
  4. ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ,
  5. смт. Батьово.

Після церемонії вручення нагород команди привітали один одного та поділилися своїми враженнями за бокалом смачного вина. Вітаємо спортсменів, бажаємо міцного здоров’я та подальших успіхів!

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Аніко Чегіль

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar