У Берегові завершилися мовні курси

У 21 столітті важливість та необхідність вивчення іноземних мов, а також їх позитивний вплив на наше життя не викликає сумнівів. Адже мова є тільки необхідною передумовою комунікації, налагодження міжкультурних зв’язків, а й розкриває перед нами нові можливості та дає можливість порозумітися з представниками інших національностей і пізнати їхню культуру. На сьогодні знання принаймні однієї іноземної мови – не лише одна з основних вимог для здобуття вищої освіти, а й стала потребою повсякденного життя.

Навчально-консультаційний центр Закарпатського угорського інститут ім. Ференца Ракоці ІІ дотримується цієї ж думки, тож підрозроділ ВНЗ у 2022/2023 навчальному році вкотре відкрив можливість вивчати мови. Прийом заявок проводилася у період з 19 вересня по 3 жовтня 2022 року, для того, аби зробити перший крок до розвитку мовної компетентності, достатньо було заповнити відповідну анкету в режимі онлайн. На курси записалося 116 осіб, які виявили неабияку зацікавленість у вивченні іноземної мови.

Мовні курси відбулися з 15 жовтня 2022 року по 28 лютого 2023 року. Слухачі у рамках 80 занять мали змогу підвищити свій базовий та середній рівень володіння англійською, німецькою, українською та угорською мовами.

Кількісний розподіл слухачів мовних курсів:

Н/п Мова Кількість учасників
1. Англійська мова 42
2. Німецька мова 12
3. Українська мова 32
4. Угорська мова 30
Всього: 116

у 6 малих групах. Для викладання іноземних мов пріоритетним є правильний вибір методики, яку наші викладачі підібрали відповідно до мовного рівня слухачів, попередньо оцінивши їх рівень знань.

Групові зустрічі відбувалися щосуботи.

Після успішного складання усного та письмового іспитів двомовний сертифікат (на українській та угорській мовах) отримали 36 осіб. За результатами іспитів сертифікати на підтвердження знань за мовними критеріями розподілилися наступним чином:

Н/п Мова Кількість осіб, що успішно склали іспит
1. Англійська мова (базовий рівень) 8
2. Англійська мова (середній рівень) 8
3. Українська мова (середній рівень) 9
4. Угорська мова (середній рівень) 11
  Всього: 36

Церемонія вручення сертифікатів відбулася 27 березня 2023 року в рамках циклу заходів «Дні Ракоці» в актовій залі «Естергом» ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ за участі президента інституту Ільдіко Орос та ректора Іштвана Черничко.

За відгуками учасників, мовні курси, організовані Навчально-консультаційним центром Закарпатського угорського інститути ім. Ференца Ракоці ІІ, є вкрай необхідними та приносять неабияку користь.

Програма реалізовувалася за підтримки Уряду Угорщини, Державного секретаріату з питань національної політики Офісу прем’єр-міністра Угорщини та фонду Габора Бетлена.

Наталія Вароді,
керівниця Навчально-консультаційного центру
Закарпатського угорського інститути ім. Ференца Ракоці ІІ

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English