Кафедрою обліку і аудиту проведено заходи в рамках тижня академічної доброчесності

Для кафедри обліку і аудиту ЗУІ вже стало доброю традицією  щороку проводити «Тиждень академічної доброчесності» для популяризації принципів та культури академічної доброчесності серед здобувачів освіти. Цьогорічні заходи відбулися з 11 по 15 грудня.

11 грудня 2023 відбулося відкриття «Тижня академічної доброчесності», за участі науково-педагогічного персоналу кафедри, здобувачів вищої освіти бакалаврату та магістратури. Запрошеними гостями заходу були здобувачі фахової передвищої освіти за спеціальністю «Облік і оподаткування». На відкритті з вітальним словом виступив завідувач кафедри д.е.н., проф. Бачо Роберт Йосипович, який наголосив на важливості та необхідності популяризація принципів академічної доброчесності та дотримання етичних норм у процесі здобуття вищої освіти.

Магістри 1 курсу ОП «Міжнародний облік і оподаткування» у рамках вивчення курсу «Методологія наукових досліджень» були активно долучені до підготовки і проведення заходів. Магістранти підготували та виступили перед бакалаврами та гостями з доповіддю на тему «Академічна доброчесність», де глибоко розкрили сутність терміну, види академічної недоброчесності й відповідальність за порушення основних принципів доброчесності як з боку здобувачів, так і науково-педагогічних кадрів в освітньому процесі.  Родзинкою виступу став відеоролик з демонстрацією усного опитування студентів та працівників ЗУІ щодо обізнаності у питаннях академічної доброчесності.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Цього ж дня студенти-першокурсники спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» та 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок (Фінансова безпека)» успішно пройшли онлайн-курс за темою «Академічна доброчесність в університеті» та отримали сертифікати.

12 грудня 2023 року усі бажаючі здобувачі вищої освіти приєднались до прослуховування запису вебінару на тему «Академічна доброчесність – запорука успішного розвитку науки і держави».

14 грудня 2023 відбулася зустріч студентів першокурсників з юристом ЗУІ Моцою Андрієм Андрійовичем, на якій відбулася цікава та пізнавальна  дискусія на тему «Академічна доброчесність: проблеми реалізації та відповідальність».

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

15 грудня 2023 року кафедрою було організовано проведення VІІІ. студентської економічної конференції «Економічні наукові дослідження». У науковому заході взяли участь 21 учасник. Тематика доповідей охопила широке поле проблемних питань у сфері економіки, зокрема інвестицій, форм та причин інфляції, розвитку податкової системи, причин безробіття, оплати праці в Україні та Угорщині, дефіциту державного бюджету України тощо. Всі учасники конференції, які представляли наукові доповіді  отримали сертифікати про участь, а також заохочувальні подарунки.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Викладачі кафедри мають щиру надію, що проведені заходи сприятимуть розвитку академічної культури серед здобувачів освіти та академічної спільноти загалом.

 

 

YouTube player
    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English