Команда “MyGardenOfTrees” та ЗУІ підписали угоду про партнерство

“MyGardenOfTrees” — це добровільний дослідницький проект, який підтримується Європейською Комісією та керується дослідницькою групою “WSL” Федерального науково-дослідного інституту Швейцарії. Метою проєкту є оцінка здатності до росту та регенерації ялиці європейської (Abies alba Mill.) та бука європейського (Fagus sylvatica L.) за допомогою експериментальних садів, створених по всій Європі. Використовуючи дані спостереження за садами, ми хотіли б розробити інструмент оцінки для лісівників, щоб мати можливість створювати ліси, які можуть ефективніше адаптуватися до зміни клімату.

Біолого-хімічний факультет нашого інституту долучився до проєкту рік тому, в результаті чого ми створили власний експериментальний сад на околиці Велокої Доброні у співпраці з Великодобронською міською радою. Протягом цьогорічної вегетації ми постійно спостерігали за проростанням і розвитком насіння.

Звичайно, ми хотіли б продовжити роботу наступного року та брати активну участь у міжнародній дослідницькій програмі, тому ми дуже раді, що наша співпраця з керівниками проєкту стала офіційною, і бажаємо успіхів у її координації!

Співробітники кафедри біології та хімії

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar