Професійне визнання нашого співробітника

19 грудня в Будапешті відбулося вручення Угорських лінгвістичних премій. Престижне професійне визнання присуджує рада фонду “Magyar Nyelvőr” (охоронець угорської мови) . Щороку нагороду, яка зображує гравіроване перо, що стоїть на золотому постаменті, можна присуджувати особам, які багато зробили в галузі дослідження, збереження та освіти угорської мови в Угорщині та за її межами.

Представник Угорської мовної фундації Іштван Кесі підкреслив, що Фундація підтримує заходи, публікації та починання з дослідження, збереження та викладання угорської мови та відзначає тих осіб, які досягли видатних результатів у цих сферах.

2022 року, згідно з рішенням Фонду, Бенце Тужон, державний секретар, відповідальний за державну службу в офісі прем’єр-міністра, вручив відзнаку трьом особам. Премію отримали радіожурналіст Юдіт Югас, перекладач, драматург і журналіст Йожеф Вінко, а також доцент Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ, завідувач кафедри філології Аніко Берегсасі.

Минулого разу таку професійну нагороду отримав закарпатець, ректор нашого закладу Степан Черничко. у 2015 році.

Ми працюємо над тим, щоб освіта угорською мовою мала не лише багате минуле та сьогодення, сформоване в складних обставинах, а й безпечне майбутнє на Закарпатті», – наголосила Аніко Берегсасі після отримання відзнаки.

Вітаємо Аніко Берегсасі та бажаємо подальших успіхів!

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar