Команда студентів ЗУІ – в числі переможців Global Student Challenge 2022!

Четверо студентів 3-го курсу, які здобувають ступінь бакалавра за освітньою програмою «Облік і оподаткування», прийняли участь у міжнародному конкурсі Global Student Challenge. Це студентський конкурс №1 у світі, який дозволяє студентам отримати цінні знання, розвивати свої навички, розширювати професійну мережу та багато іншого. У рамках Challenge команди з провідних бізнес-шкіл та університетів з усього світу протистоять одна одній у пошуках найкращих у світі талантів у сфері управління ланцюгом створення вартості. Беручи участь у цьому виклику, студенти відчувають життя корпоративного керівника, керуючи власною віртуальною компанією разом зі своєю командою.

Міжнародний конкурс проходив у 3 етапи – перший етап відбору був проведений онлайн у листопаді 2021 року серед команд на рівні вишів. Лише 10% найкращих команд із навчальних програм отримали запрошення на один із трьох глобальних кваліфікаційних раундів другого етапу відбору.

Другий етап у формі 3-х глобальних кваліфікаційних раундів (GQR) проводився з листопада 2021 року по квітень 2022. Команда ЗУІ у складі Шімон Віолети, Чоповді Золтана, Оласа Кріштофа та Іжака Сільвестра прийняла участь у другому етапі, який проходив з 17 січня по 13 лютого 2022 року. Команда посіла 3-е місце серед переможців, відібраних із 8 країн та 16 університетів, й отримала запрошення до участі в глобальному фіналі!

Під час цих GQR команди з усього світу змагалися одна з одною за гарантоване місце у глобальному фіналі. Лише 30% найкращих команд з найкращим зваженим результатом отримали можливість продовжити онлайн-глобальний фінал, який тривав з 30 квітня по 6 травня 2022 року.

І ось важлива подія для України і ще більш важлива подія для Закарпаття! Команда українського вишу вперше зафіксована серед переможців Глобального студентського фіналу (the Global Student Challenge). Команда Закарпатського угорського інституту їм. Ференца Ракоці II під назвою “Мурахи Обліку” зайняла 5-е місце серед 36 команд різних країн. Ця подія ввійде в історію проведення змагань на краще управління віртуальною компанією, які проводяться щороку на базі платформи The Fresh Connection нідерландської компанії Inchainge.

Велику подяку за допомогу в підготовці до змагань висловлюємо міжнародному інструктору #The Fresh Connection Дмитру Гаврилову.

Відгуки студентів про участь у конкурсі:

Для нас є величезною можливістю брати участь на такому масштабному та глобальному змаганні завдяки співпрацівникам кафедри Обліку та аудиту та їх міжнародним зв’язкам. На протязі декількох місяців ми використовували наші практичні знання під час гри у бізнес симулятор при допомозі наших менторів. Але процес навчання на цьому не зупинявся і ми, не зважаючи на всі складнощі, змогли продемонструвати наші навички і у фінальному змаганні.
Шімон Віолетта

Я вважаю, що дане змагання для всіх нас є величезною можливістю. Спочатку ми провели відбір у межах групи, а потім проявили наші навички і на міжнародному рівні. На мій погляд ми перевиконали всі очікування з місцем на третій ступені подіуму з 54 команд учасниць. Окрему подяку хочу висловити  д-р. проф. екон. наук Пойда-Носик Ніні Никифорівні та проф. Гаврилову Дмитру. Щасливі, що потрапили у п’ятірку найкращих!
Чоповдя Золтан 

Це блискуча можливість для того, щоб ми мали уявлення про практику організації процесів на підприємстві. Тим більше ця ідея цікава у формі змагань, де кожен старається, щоб компанія під його керівництвом була найбільш успішною. Мені особливо сподобалося те, що я міг почувати себе як частина великого віртуального підприємства. Окремої подяки заслуговують наші викладачі та помічники за допомогою котрих ми могли поборотися і у фіналі.
— Олас Кріштоф

На мій погляд бізнес симулятор The Fresh Connection є прекрасним інструментом використання вивченої теорії в практиці без ризиків. Наша команда однозначно досягла високих результатів та довела, що в змозі демонструвати свої здібності навіть на міжнародній арені. Хочу висловити слово подяки д-р. проф. екон. наук Пойда-Носик Ніні Никифорівні та проф. Гаврилову Дмитру, кафедрі та інституту, за допомогу, передачу професійного досвіду та за створення умов для участі
Іжак Сілвестер

Ніна Пойда-Носик,
д.е.н., професор кафедри обліку і аудиту

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English