Музично-поетична вистава «Осінні карнавали»

14 листопада у приміщенні Атріуму Закарпатського угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ відбулася музично-поетична вистава «Осінні карнавали».

У вітальному слові організатори подякували учням та учителям Берегівської громади, які доєдналися до викладачів і студентів інституту у цей нелегкий час, щоб поринути в осінню поетичну казку. Окрім віршів класиків української та світової літератури, прозвучали поезії сучасних українських поетів і вірші студентки Валерії Ковалюк та випускниці філологічного факультету ЗУІ Софії Супруненко.

Про свої враження поділилася з нами Софія Супруненко: «Про що ми думаємо, коли говоримо про студентське життя? Хтось пригадає безсонні ночі над конспектами, хтось — душевні посиденьки з одногрупниками у гуртожитку, а хтось замружиться, бо на згадку спаде найсуворіший викладач. Думаючи про студентські роки, які зовсім нещодавно минули,  з теплом згадую театральні вистави, в яких я брала участь за будь-якої нагоди. І зовсім не тому, що репетиція — це гарна відмазка, аби не йти на пари, а тому, що на сцені в мене з’являється можливість проявити себе, відволіктися від буденного і просто насолодитися новими образами.

Коли я почула, що цьогоріч у нас буде проводитися захід, присвячений красі осені, одразу зголосилася задекламувати пару-трійку віршів. Мало того, в мене навіть вийшло сховати власну поезію між Лінами Костенко та Надіями Красоткіними (не без скромної надії на те, що, як і ці двоє, застану за життя, як інші розповідають мої вірші).

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

На відміну від багатьох колег по цеху, я не соромлюся свого хобі, не ховаю написаного до шухляди. Може, не все із написаного достатньо лагідне, щоб прозвучати в стінах навчального закладу, однак тим, що буде прийняте публікою, я охоче поділюся — тільки запросіть! Взагалі я радію, що наша ентузіастка Тетяна Степанівна започаткувала в інституті таку творчу ініціативу, бо театр — це чудова нагода для самовираження. Сподіваюся, з часом до цього гуртка приєднуватиметься все більше студентів, які ділитимуться своєю творчістю. До речі, тут раді не тільки філологам: хтозна, які актори чи поети-декламатори є серед наших біологів, істориків та математиків?»

Діана Ловга, випускниця філологічного факультету ЗУІ, привела на виступ своїх учнів і висловила щиру подяку організаторам від учнів ліцею з гуманітарним та природничим профілем села Великі Береги за запрошення та побажання наснаги та творчих звершень.

Валерія Ковалюк щиро зізналася: «У нашій фінальній пісні ми дякували осінньому сонцю за день, адже ми дійсно щасливі, що можемо ділитися красою творчості попри все».

І наостанок, організаторка Чонка Тетяна Степанівна звернулася до студентів-акторів:

«Ви найкращі, бо несете в цей світ красу і добро, яких так нам усім бракує»!

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

 

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar