Студенти-магістри кафедри біології та хімії на ХХ. Конференції угорських дослідників Закарпаття

10 листопада в нашому інституті відбувся ювілейний захід, адже ЗУІ та БФ “Геніус” спільно організували XX. Конференцію угорських дослідників Закарпаття.

Студенти магістратури кафедри біології та хімії також взяли участь у справжньому науковому розділі ювілейного заходу: Доктор Клара представила результати свого порівняльного дослідження зв’язку між канавою та прилеглим до неї природним лісом на межі Мужієва, Камілла Куташі про умови поширення євразійського бобра (Castor fiber) на Закарпатті та описала трансформаційну роль середовища існування, а Мелінда Попович представила поважному журі та глядачам антропогенні зміни в рослинності навколо села Шом.

Ми мали змогу послухати й інші цікаві та змістовні доповіді про болотистість, використання е-тестів, нові типи поліуретанів, обстеження кладовищ, популяційні дослідження.

Хочемо висловити подяку організаторам за надану можливість взяти участь, а також нашим вчителям, які підтримали якісні презентації, д-р. Когут Ержебет, д-р. Андрік Єва та д-р. Іштван Коложварі.

Ласло Шірокай-Кудрон,
лаборант кафедри біології та хімії

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar