Наші біологи та студенти-природничих наук у секції біології 36-ї Державної наукової студентської конференції

23-25 ​​квітня 2023 року Університет Етвеша Лоранда в Будапешті став місцем для секції біології в рамках 36-ї Державної наукової студентської конференції. ЗУІ імені Ференца Ракоці ІІ представляли 11 студентів-спостерігачів, двоє конкурсантів та викладач-супроводжувач.

Студенти, які спостерігали, були першокурсниками факультету біології та природознавства. Двоє наших студентів-магістрів-біологів були номіновані на повну участь у 36-й Державній науковій конференції завдяки успішному виступу на Закарпатській науковій студентській конференції, яка відбулася у травні 2022 року. У секції «Екологія рослин», Доктор Клара представила результати свого польового проекту під назвою «Дослідження рослинності безплідного каньйону в Мужієво» (під керівництвом д-ра Ержебет Когут), а в секції «Екологія тварин, фауністика, таксономія» представив Серені Сілард дослідження орнітофауни озера Дідово та орнітологічного заказника Товар (науковий керівник д-р Степан Коложварі).

Учасники змагалися зі студентами відомих університетів, таких як Університет Етвеша Лоранда, Університет Земмельвайса або Університет Сегеда. Як під час науково-дослідницької роботи, так і в Державній конференції, а також у Закарпатській науковій конференції, значно покращилася їх наукова підготовка та презентаційні навички. Журі дало їм корисні поради, а запитання допомогли у подальшій роботі.

Окрім конференції, був час і для іншого культурного відпочинку. Студенти оглянули виставку до 170-річчя від дня народження Тівадара Чонтварі Костка (1853–1919) в Музеї образотворчого мистецтва. Присутні збагатилися досвідом.

Учасники висловлюють подяку за участь у програмі співробітникам кафедри біології та хімії ЗУІ імені Ференца Ракоці ІІ та Благодійному фонду Геніус.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Студенти та співробітники кафедри біології та хімії,
Доктор Клара та Серені Сілард I/2 MSC, студенти біологи

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar