Професор Йоркського університету провів вебінар для студентів-філологів ЗУІ

Інтернаціоналізація сьогодні є невіддільною частиною стратегічних цілей вищої освіти: університети та інститути відчиняють двері для іноземних студентів та забезпечують можливість своїм студентам у короткостроковій чи довгостроковій перспективі взяти участь у навчальному процесі за кордоном, реалізуючи програми мобільності (наприклад, стипендії Erasmus+). Однією зі складових інтернаціоналізації вищої освіти є те, що програми мобільності дозволяють не лише студентам, але й викладачам брати участь і читати лекції та проводити семінари як запрошені лектори в закордонних навчальних закладах. Відтак, можна стверджувати, що інтернаціоналізація є важливим інструментом обміну досвідом та знаннями.

Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ – порівняно з іншими вищими навчальними закладами – невеликий гравець на українському та міжнародному ринку вищої освіти. Інтернаціоналізація є невіддільною частиною стратегії розвитку ЗУІ. Запрошення іноземних лекторів займає ключову роль у цьому процесі. В рамках цієї програми лекції для студентів ЗУІ вже прочитали кілька провідних лекторів з престижних закордонних ВНЗ. 12 травня 2023 року відбувся черговий такий захід, в рамках якого професор Йоркського університету (Великобританія) Пол Керсвілл провів лекцію для студентів кафедри філології.

У своїй доповіді професор Керсвілл висвітлив питання виникнення та розвитку міських діалектів та їх вплив на процес формування мовних стандартів.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar