Оновлення освітньої програми Географія, першого (бакалаврського) рівня вищої освіти

13 березня 2024 року відбулося засідання проєктної групи освітньої програми Географія, першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, за участі гаранта Тібора Іжака, завідувача кафедри Йосипа Молнара, доцента Василя Ігнатишина, доцента Стефана Молнара Д., Вікторії Бенедек та Дори Оросі.

На початку засідання гарант освітньої програми, Тібор Іжак, представив проєкт освітньої програми на 2024 рік.

Окрім компетентних викладачів кафедри географії та туризму, до доопрацювання освітньої програми  також були залучені студенти та представники потенційних роботодавців (так звані стейкхолдери), зокрема: Йосип Кантор, керівник відділу освіти, культури, молоді та спорту Великодобронської ОТГ Ужгородського району, Каталін Голас, заступниця директора Варівського ліцею імені Ференца Ракоці ІІ, а також вчителі Грета Ласло з Шаланківської ЗОШ І-ІІІ ст., Василь Уйфалуші з Пийтерфолвівського ліцею. В обговоренні взяли участь члени Студентського самоврядування, а також бакалаври та магістри спеціальності «Географія».

Йосип Кантор, керівник відділу освіти, культури, молоді та спорту Великодобронської ОТГ Ужгородського району, запропонував поглибити знання про систему та вимоги НУШ – Нової української школи – для студентів-практикантів.

Учасники обмінялися думками щодо структури та змісту бакалаврської програми підготовки вчителів географії та поточної ситуації в географічній освіті в Україні. Грета Ласло наголосила на необхідності ознайомлення студентів, які проходять практику, з правильним використанням QR-кодів. Ласло Уйфалуші запропонував приділяти більше уваги практичному застосуванню географічної освіти. Емілія Молнар, студентка третього курсу, наголосила на важливості практичного вивчення застосування електронного щоденника та журнала.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar