Оприлюднили результати Всеукраїнської учнівської олімпіади з мов і літератур національних меншин

Цього року вперше в Україні організували Всеукраїнську учнівську олімпіаду з мов і літератур національних меншин, останній тур якої відбувся на Закарпатті.

З 9 по 12 квітня тридцять два учні 9-11 класів, які належать до національних меншин, оцінювали свої знання з мови та літератури. У конкурсі змагалися представники словацької, угорської та румунської меншин.

До організації та проведення олімпіади долучилися й викладачі Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ та Фахового коледжу ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ.

У конкурсі взяли участь школярі з Одеської, Чернівецької та Закарпатської областей, аби представити культуру своєї місцевості. Найбільша кількість заявок надійшла від учнів шкіл з румунською мовою навчання.

Fotó: Kárpátalja.ma

До числа переможців увійшли 9 школярів із Закарпаття. Троє учнів вибороли перше місце у конкурсі з угорської мови, а одному учаснику вдалося вибороти друге місце. На оліпіаді зі словацької мови найвищий щабель посіли троє учнів, а двом школярам дісталося почесне друге місце на олімпіаді з румунської мови. Окрім того, четверо закарпатських школярів відзначили спеціальними призами.

Учасники конкурсу отримали цінні подарунки від Консульства Румунії в Солотвині та Консульств Угорщини та Словаччини в Ужгороді. Переможці також матимуть можливість відпочити на озері Балатон за підтримки Закарпатського угорськомовного педагогічного товариства та Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ.

Оголошення результатів завершилося урочистим врученням торта, виготовленого в українських, угорських, румунських та словацьких національних кольорах майстрами-кондитерами Центру професійно-технічної освіти імені Еде Егана.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar