Особливості прийому на навчання до закладу вищої освіти «Закарпатський угорський інститут ім. Ференца Ракоці ІІ» у 2018 році

13 жовтня 2017 року Міністерство освіти і науки України наказом № 1377 затвердило Умови прийому на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста та наказом № 1378 – Умови прийому на навчання до закладів вищої освіти України у 2018 році. Умови прийому на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста та Умови прийому на навчання до закладів вищої освіти України у 2018 році опубліковані на офіційній веб-сторінці Міністерства освіти і науки України. Приймальна комісія закладу вищої освіти «Закарпатський угорський інститут ім. Ференца Ракоці ІІ» на основі затверджених Міністерством освіти і науки України Умов прийому на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста та Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти України у 2018 році приступила до розробки Правил прийому у 2018 році до коледжу закладу вищої освіти «Закарпатський угорський інститут ім. Ракоці Ференца ІІ» та закладу вищої освіти «Закарпатський угорський інститут ім. Ракоці Ференца ІІ». Про особливості вступу на навчання у 2018 році до закладу вищої освіти «Закарпатський угорський інститут ім. Ракоці Ференца ІІ» для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, ступеня вищої освіти бакалавра і магістра повідомляє секретар приймальної комісії Барань Адальберт Бейлович.

 

Освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста можуть здобувати випускники 9-их та 11-их класів.

Коледж закладу вищої освіти «Закарпатський угорський інститут ім. Ракоці Ференца ІІ» в 2018 році оголошує прийом на п’ять спеціальностей, a саме «дошкільна освіта», «облік і оподаткування», «прикладна математика», «соціальна робота» і «туризм». Для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста особи можуть вступати як на основі базової, так і на основі повної загальної середньої освіти.

При вступі на основі базової загальної освіти (після 9-го класу) вступник повинен скласти два вступні іспити: перший з української мови у формі диктанту, другий – із загальноосвітнього предмета, визначеного у відповідності до обраної для вступу спеціальності. Про перелік вступних іспитів із загальноосвітнього предмета у відповідності до обраної спеціальності буде повідомлено пізніше.

При вступі на основі повної загальної середньої освіти (після 11-го класу) зараховуються бали з двох сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання, таким чином вступники, які успішно подолали зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури та із загальноосвітнього предмета, з якого проводиться зовнішнє незалежне оцінювання, приймаються до коледжу відразу на другий курс.

Вступники до коледжу, яким виповниться 14 років після 1 травня 2018 року, пред’являють для посвідчення особистості свідоцтво про народження, вступники, яким виповнилося 14 років до 1 травня 2018 року – пред’являють паспорт громадянина України.

 

З-поміж дванадцяти спеціальностей можуть обирати вступники при вступі на навчання для здобуття ступеня вищої освіти бакалавра.

Заклад вищої освіти «Закарпатський угорський інститут ім. Ференца Ракоці ІІ» у 2018 році оголошує прийом на навчання для здобуття ступеня вищої освіти бакалавра за такими спеціальностями: «дошкільна освіта», «початкова освіта», «історія», «мова та література (українська)», «мова та література (угорська)», «мова і література (англійська)», «біологія», «географія», «хімія», «математика», «облік і оподаткування», «туризм».

Прийом на всі спеціальності проводиться на основі результатів сертифікатів ЗНО. Для вступу на перший курс на навчання для здобуття ступеня бакалавра на всі спеціальності обов’язковим є сертифікат ЗНО з української мови та літератури. У 2018 році приймаються сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання 2016, 2017 та 2018 років, крім оцінок з англійської, французької, німецької та іспанської мов. Оцінки з англійської, французької, німецької та іспанської мов приймаються лише з сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року.

Для конкурсних пропозицій зі спеціальностей галузі знань «Освіта/Педагогіка» Правила прийому на 2018 рік дають можливість замість третього конкурсного предмета складати вступний іспит з угорської мови, який проводиться в закладі вищої освіти «Закарпатський угорський інститут ім. Ференца Ракоці ІІ». Ця можливість є сприятливою в першу чергу для тих, хто отримав успішні результати лише з двох тестувань у формі ЗНО.

На другий курс навчання для здобуття ступеня бакалавра можуть прийматись особи, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста, а також можуть прийматись особи для здобуття ступеня вищої освіти за іншою спеціальністю при умові, якщо раніше вже здобули такий самий або вищий ступінь освіти або здобувають його не менше одного року. Для вступу зараховуються результати фахового вступного випробовування, які проводяться в закладі вищої освіти.

Заклад вищої освіти «Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ» спільно із закладами вищої освіти Угорщини оголошує прийом на навчання на неакредитовані спеціальності, а саме: «економіка та менеджмент», «інженер-агроном», «інженер аграрного виробництва», «інженер харчового виробництва», «медсестринство /лікувальна справа», «комп’ютерна інженерія», «інформаційні технології в галузі економіки», «соціальна педагогіка», «катехит (греко-католицький)», «катехит (реформатський)», «угорська мова як іноземна».

 

З-поміж п’яти спеціальностей можуть обирати вступники при вступі на навчання для здобуття ступеня вищої освіти магістра.

Заклад вищої освіти «Закарпатський угорський інститут ім. Ференца Ракоці ІІ» оголошує прийом на навчання для здобуття ступеня магістра на такі спеціальності: «математика», «історія та археологія», «мова та література (угорська)», «мова та література (українська)», «біологія». На навчання для здобуття ступеня вищої освіти магістра приймаються особи, які здобули ступінь бакалавра, магістра або спеціаліста. При вступі зараховуються результати вступного іспиту з іноземної мови та фахового вступного випробування. У разі вступу не за спорідненою спеціальністю вступник проходить додаткове фахове випробування.

Для тих, хто у 2018 році має намір здобувати ступінь магістра за спеціальністю «історія та археологія», звертаємо увагу на те що, у 2018 році для вступу на цю спеціальність, крім результатів вступного фахового випробування, обов’язковим для зарахування є результати єдиного фахового вступного іспиту з іноземної мови (англійська, німецька, французька або іспанська). Єдиний фаховий іспит – це форма вступного випробування з іноземної мови для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра на основі здобутого ступеня вищої освіти, яка передбачає використання організаційно-технологічних процесів здійснення ЗНО. Реєстрація вступників для складання єдиного фахового вступного іспиту з іноземної мови розпочинається 14 травня та закінчується 5 червня 2018 року. Основна сесія єдиного фахового вступного іспиту проводиться 11 липня 2018 року.

Особливістю прийому до закладу вищої освіти «Закарпатський угорський інститут ім. Ференца Ракоці ІІ» на підставі Умов Прийому до закладів вищої освіти у 2018 році є й те, що здобувачі вищої освіти ступеня бакалавра, магістра освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста, які були відраховані або перервали навчання у зв’язку з академічною відпусткою, мають право бути поновленими за тією ж самою або спорідненою у межах галузі знань спеціальністю у тому самому або в іншому закладі вищої освіти.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar

Тут Ви зможете ввести свої зауваження та пропозиції щодо освітніх програм.

Ваш коментар буде оприлюднено після його перегляду адміністратором сайту протягом 3 (трьох) робочих днів. Дякуємо за розуміння!


Ваша адреса електронної пошти не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені.

*

*

*

*

*

*


Заповнивши та надіславши даний відгук я даю згоду Закарпатському угорському інституту імені Ф. Ракоці ІІ на обробку своїх персональних даних у відповідності до вимог Закону України "Про захист персональних даних".

Натиснувши на кнопку "Опублікувати коментар" Ви погоджуєтеся на обробку своїх персональних даних ЗУІ.