Островська Маріанна, викладач Інституту Ракоці здобула вчене звання доцента

Островська Маріанна, викладач Кафедри  педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладами освіти Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ, кандидат педагогічних наук здобула вчене звання доцента.

Доцент – це вчене звання, яке можна здобути у вищих учбових закладах. Спочатку вчена рада вищого учбового закладу вирішує, чи кандидат придатний для здобуття звання. Якщо кандидат відповідає всім вимогам, і рада вважає особу придатною, то висуває кандидатуру до Міністерства Освіти і Науки України.

В Україні вимогою звання доцента є наявність наукового ступеня доктора або кандидата, успішний іспит з іноземної мови принаймні середнього (В2) рівня комплексного або еквівалентного типу, щонайменше п’ять років професійного досвіду у вищому навчальному закладі, власні наукові результати, визнані публікації у даній науковій галузі, власне дослідження опубліковане в журналі, індексованому Scopus або Web of Science (WoS), регулярна участь  на педагогічних та професійних курсах, доповнена міжнародною мобільністю. Для отримання звання доцента кандидат повинен мати публічну презентацію у закладі.

Островська Маріанна отримала звання кандидата педагогічних наук у 2016 році, але викладає в інституті ще з вересня 2008 року. Її професійна діяльність відповідає всім вимогам. Кваліфікаційна комісія Міністерства освіти і науки України  присвоїла їй вчене звання доцента 20 лютого 2023 року.

Вітаємо її з вченим званням і бажаємо їй подальших професійних успіхів!

Kурмай Аніта

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar