Відбулося засідання Вченої ради Інституту Ракоці

28 лютого відбулося чергове засідання Вченої ради Закарпатського угорського інституту Ференца Ракоці ІІ.

Засідання розпочав Черничко Степан, ректор Інституту Ракоці, який привітав членів ради, а потім зачитав порядок денний.

У першому пункті порядку денного мова йшла про виконання рішень Вченої ради та наказів президента і ректора, про що інформував присутніх Бергхауер Олександр, секретар Вченої ради ЗУІ. У своєму виступі окремо виділив роль актуальних завдань щодо виконання наказів та їх термінів.

Наступним пунктом засідання ради було питання присвоєння вчених звань. Пункт представив проректор Фодор Дюло. Рада проголосувала у справі вченого звання доцента Молнара Д. Стефана, викладача Кафедри географії та туризму, а також Маринець Надії, викладача Кафедри історії та суспільних дисциплін.

Після цього рада обговорила і прийняла Цільові показники ефективності діяльності кафедр та НДЦ ЗУІ на 2023 рік. Наступним виступив Товт Атілла, відповідальний секретар Приймальної комісії ЗУІ. Він інформував присутніх про особливості Вступної кампанії 2023 року.

Чотарі Юрій, завідуючий Кафедри історії та суспільних дисциплін презентував нову освітню програму, після чого рада прийняла рішення щодо започаткування спеціальності під назвою Міжнародні відносини та регіональні студії.

Фізеші Жужанна, завiдувач відділу контингенту студентів звітувала про екзаменаційну сесію 1 семестру 2022/2023 навчального року. Після цього члени ради під керівництвом Рац Адальберта, проректора з навчально-методичної роботи, прийняли терміни екзаменаційних сесій випускних курсів бакалаврату та магістратури у другому семестрі 2022/2023 навчального року.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Згідно наступного пункту порядку денного Фодор Дюло, проректор з наукової роботи та питань якості освіти ЗУІ, та Силадій Іван, завідуючий відділу моніторингу освітнього процесу ЗУІ, інформували присутніх про результати оцінування якості освіти Фахового коледжу Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці.

Потім Сакал Імре, голова Ради із забезпечення якості  вищої освіти ЗУІ виступив з результатами опитування щодо рівня задоволеності студентів і викладачів ЗУІ. В обох випадках Вчена рада прийняла пропозицію постанови, що складається з 6-6 пунктів.

Після цього Рац Адальберт, проректор подав на розгляд присутнім питання внесення змін до чотирьох положень ЗУІ, потім під керівництвом проректора Фодор Дюло  обговорили питання присвоєння нагород Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці.

Під керівництвом проректора Фодора Дюли на засіданні прийняли рішення щодо визнання диплома Бенедек Вікторії, який вона отримала за кордоном.

Надалі члени Ради прийняли рішення щодо започаткування  наукового журналу «Акта Академіе Берегсасіенсіс, Гісторіка ет сосіетас», пізніше мова йшла про результати та плани на 2023 рік редакційно-видавничого відділу Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці II.

Після цього Фодор Дюло, проректор з наукової роботи та питань якості освіти ЗУІ доповів про затвердження кредитів за результатами професійного розвитку та проходження курсів підвищення кваліфікації співробітників ЗУІ. Повідомив, що на курсах та програмах мобільності взяло участь 17 колег. Вони представляли шість кафедр. Потім прийняли представлені кафедрами професійно-методичні та наукові видання.

В кінці засідання Іжак Тібор, замісник завідувача Кафедри географії та туризму отримав диплом доцента від Орос Ільдіко, президента інституту.

Kурмай Aніта

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar