Підвищення кваліфікації викладачів кафедри обліку і аудиту в рамках програми ERASMUS+

Протягом 20-24 червня 2022 р. викладачі кафедри обліку і аудиту пройшли підвищення кваліфікації в рамках програми ERASMUS + на базі Інституту імені Йожефа Етвеша, м. Бая (Угорщина).

Зустрічі з викладачами і науковими співробітниками інституту імені Йожефа Етвеша дозволили ознайомитися з організацією навчального процесу, особливостями наукової роботи, методами викладання фінансово-економічних та облікових дисциплін. Під час зустрічей обговорювались теми наукових досліджень, встановлення зовнішніх інтеграційних зв’язків, обміну досвідом щодо акредитації та удосконалення освітнього процесу, проблеми та інновації сучасних методів навчання.

У рамках академічної мобільності було проведено ряд лекцій на актуальні теми, а саме: електронний документообіг в бухгалтерському обліку, хмарні технології в економіці, методика аналізу фінансової звітності, оцінка доцільності капітальних інвестицій, методологічні засади фінансового менеджменту в економіці ланцюга постачань, проблеми та перспективи співпраці України з міжнародними фінансовими організаціями, особливості оподаткування ІТ-індустрії, методи вимірювання економічної статистики тощо.

Результатами підвищення кваліфікації стали набуття досвіду засвоєння інноваційних технологій, форм, методів та засобів навчання; набуття досвіду практичної роботи та професійної діяльності; підвищення ефективності професійної діяльності в галузі освіти, збагачення досвіду щодо інших моделей створення та поширення знань.

Зустрічі з викладачами і науковими співробітниками Інституту імені Йожефа Етвеша дозволили закласти базу для розширення взаємовигідного співробітництва в науковій сфері та сфері підготовки висококваліфікованих фахівців з економічних напрямків.

Щиро вдячні керівництву Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ та Інституту імені Йожефа Етвеша (м. Бая, Угорщина) за надану можливість  викладачам економічного спрямування взяти участь у програмі академічної мобільності. Зокрема, висловлюємо слова подяки координатору програми ERASMUS + на базі Інституту імені Йожефа Етвеша Пайрок Андору за успішну організацію академічної мобільності!

Кафедра обліку і аудиту

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English