Продовжується програма підтримки талановитих дітей Карпатського басейну Колегіум Талентум

Янош Арпад Потапі, Держсекретар Угорщини, відповідальний за національну політику в угорському уряді, др. Ільдіко Орос, президент Закарпатського Угорського Інституту імені Ференца Ракоці ІІ і Мартон Тонк, ректор Трансільванійського Угорського Університету Сапіенція 30 січня зустрілися у Будапешті, щоб обговорити цьогорічні проекти програми Колегіум Талентум, що займається підтримкою талановитої молоді.

Завданням програми підтримки талантів Колегіум Талентум є сприяння навчанню угорської інтелігенції за межами кордону Угорщини.

На основі меценацтва та професійних рішень Трансільванійського Угорського Університету Сапіенція та Закарпатського Угорського Інституту імені Ференца Ракоці ІІ Держсекретаріат Угорщини, відповідальний за національну політику в угорському уряді з 2016 року довірив проведення програми Колегіум Талентум будапештському Фонду Сапіенція Гунгаре.

У програмі з 2017 року взяло участь 283 осіб. Наразі стипендію отримують 77 студентів.  Завдяки програмі підтримки талантів 163 особи (82,63%) знайшли можливість залишитися і діяти на рідній землі. З них 157 осіб (85,78%) найняті працівники,  82 особи  (67%) працюють в академічній сфері, 23 особи (19%) – в  державному секторі, а 17 осіб (14%) – у сфері конкуренції.

Серед випускників 53 особи отримали ступінь доктора, 74 працюють в університетах поза межами Угорщини.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar