З’явилися перші два номери наукового журналу Кафедри філології

Acta Academiae Beregsasiensis, Philologica

Кафедра філології Закарпатського Угорського Інституту імені Ференца Ракоці ІІ у 2021 році прийняла рішення про  започаткування наукового журналу. Після затвердження рішення Вченою Радою Інституту  в тому ж році державна реєстрація журналу пройшла успішно.

Під керуванням головного редактора Аніко Берегсасі, завідуючої кафедри в кінці 2022 року в електронній формі з’явилися два перші номери журналу Акта Академіе Берегсасіенсіс, Філологіка, що видається редакційною комісією До складу комісії входять вітчизняні та міжнародні експерти. У друкованій формі статті були опубліковані декілька днів тому.

Перший номер, в якому з’явилося дев’ять наукових статей та презентацій, зібрані з матеріалів, прочитаних на Конференції Живої мови про двомовність, мовну поведінку та мовні ідеології.

У другому номері з’явилося тринадцять досліджень та дві рецензії. Статті, написані українськими, угорськими та закордонними фахівцями, розглядають у сфері лінгвістики питання фонетики, лексики, соціолінгвістики та літературознавства.

Видання потрапило до Української Національної Бібліотеки імені В.І. Вернадського,

до Бібліотеки угорських наукових праць, а також до бази CrossRef та Google Scholar. Метою редакції є включення журналу до переліку кваліфікаційних наукових журналів Міністерства Освіти та Науки України.

Перші номери видання Акта Академіе Берегсасіенсіс, Філологіка, а також всю необхідну інформацію про журнал, зокрема публікацію статей можна знайти на веб-сайті: https://aab-philologica.kmf.uz.ua.

Аніко Чурман-Пушкаш
Кафедра філології

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar