Профорієнтація очима економістів – День відкритих дверей на кафедрі обліку і аудиту

19 травня 2023 року в Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці ІІ відбувся профорієнтаційний захід для учнів загальноосвітніх шкіл. На цей особливий інтерактивний День відкритих дверей, були запрошені не тільки ті, хто планує вступати до закладу вищої освіти, але й молодші дітлахи різних вікових груп, з метою їхнього знайомства із ЗУІ як цінним джерелом досвіду різних наукових напрямків й центром освітянського простору.

Кафедра обліку і аудиту показала захоплюючий світ бізнесу, підприємництва та фінансів у незвичайний спосіб: за допомогою інтерактивної вистави, інтелектуально-розважальних вікторин, зокрема низки бесід з представниками бізнесу, тим самим звертаючи увагу на те, що світ економіки може бути цікавим навіть у дитинстві.

Головною родзинкою заходу стала вистава, де здобувачі вищої освіти 3-го курсу спеціальності «Облік і оподаткування» під керівництвом Лоскоріх Габріелли та Потокі Габора у сценічних образах яскраво продемонстрували, як з’явилися сучасні гроші, банкноти. Здобувачі освіти приміряли на себе ролі капітана корабля, пірата, торгівців, і навіть дикого Атлантичного океану, зокрема майстерно показали історію виникнення грошей. Цю сценку було продемонстровано приблизно 7-8 разів, близько 100 учасників переглядали її.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

В іншій аудиторії Шебештень Едіна, бухгалтер-підприємець, розповіла, чому вона стала підприємцем, чому любить професію бухгалтера та як спеціальності «Облік і оподаткування» й «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» можуть допомогти здобути фахові компетенції. Крім того, студенти магістратури Вірліч Шандор і Маркуш Ноемі  за допомогою креативної ігоротеки демонстрували економічні поняття.

Сподіваємося, що ці заходи привернули увагу учнів, і в майбутньому вони зможуть обрати спеціальності кафедри для подальшого навчання, або розвинути своє зацікавлення у напрямку економіко-фінансової освіти.

Кафедра обліку і аудиту

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar