Проректор ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Іван Чизмар здобув ступінь доктора наук

14 грудня 2023 року проректор з господарської та навчальної роботи Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ Іван Чизмар у рамках відкритої дискусії у Мукачівському державному університеті захистив докторську дисертацію в галузі економічних наук.

Тема дисерсації: Сучасна парадигма розвитку кіберспорту як нової сфери цифрової економіки України. Науковим керівником став проректор Мукачівського державного університету професор Володимир Гоблик, а в ролі опонентів виступили професорка Академії економічних наук України Юлія Костинець та доцент Національного університету «Львівсьа політехніка» Тетяна Кулініч.

У 2003 році Іван Чизмар закінчив берегівську філію Будапештського університету садівництва та отримав кваліфікацію інженера-садівника, яку успішно натуралізував в Україні у 2012 році. 2016 року закінчив ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ за спеціальністю «Історія», а 2018 року отримав до рук диплом за спеціальністю «Вчитель угорської мови та літератури».

З 1997 року є співробітником Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ. У вересні 2019 року за професійну діяльність та зразкову старанність керівництво навчального закладу нагородило пам’ятною медаллю «За ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ».

Каталін Поллоі

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar