Психологічна служба організувала студентську науково-практичну конференцію-семінар

Адиктивна поведінка споконвіку викликала неабиякий інтерес у колі фахівців впродовж усієї історії розвитку людства. Нині ж, зі стрімким розвитком цивілізації, ці явища психічного здоровя набули ще більшої актуальності в соціальному та психологічному контекстах. Аби привернути увагу до цієї проблематики, 30 квітня Психологічна служба та кафедра педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладом освіти Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ вперше організували студентську науково-практичну конференцію-семінар.

Основним фокусом заходу стала тема «Адиктивна (залежна) поведінка – без табу». Семінар-конференція організували з метою дослідити не лише психологічні прояви залежностей, але й створити майданчик для проведення відкритої дискусії та дати корисні рекомендації студентам щодо подолання цих складних проблем.

Першими до присутніх звернулися психологині Психологічної служби Емьовке Бергхауер-Олас та Вікторія Ланці. Після висвітлення основної тематики заходу фахівчині закликали учасників долучатися до наукової діяльності та скористатися можливостями, які пропонує ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ.

Студенти першого курсу спеціальностей «Початкова освіта» та «Дошкільна освіта» підготували низку цікавих доповідей, присвячених основній темі заходу, під час яких розкрили основні проблеми та психологічні передумови виникнення різних залежностей, таких як куріння, підлітковий алкоголізм, інтернет-залежність та ігроманія, а також наркоманія та адреналінова залежність.

Окрім студентів ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ, у заході взяли участь й учні 9, 10 та 11 класів ліцею імені Келемена Мікеша у супроводі педагога, фахівця з охорони психічного здоров’я Нори Бардош. Користуючись нагодою, висловлюємо подяку лекторам за високий рівень підготовки та змістовні доповіді, а також усім, хто вшанував захід своєю участю.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Студентська науково-практична конференція стала чудовою нагодою для підвищення рівня обізнаності, а також способом долучитися до дискусії на тему, яка до цього часу була табуйована.

Співробітники Психологічної служби

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar